NejRecept.cz Část dne Oběd Domácí poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná svěžesti a vitamínů
Domácí poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná svěžesti a vitamínů
Recept Domácí poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná svěžesti a vitamínů
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   12.6.2024

Domácí poké miska s marinovaným teriyaki tofu plná svěžesti a vitamínů

Poké je pokrm pocházející z Havajských ostrovů. Tradičně se jedná o misku plnou čerstvé zeleniny, někdy i ovoce, ryb, tofu, mořských plodů a dalších pochoutek. Podává se s různými omáčkami a kořením, které pokrmu dodávají jedinečnou chuť. Dnes vám přináším svůj vlastní recept na domácí poké s marinovaným teriyaki tofu, rýží a zeleninou. Tato kombinace je nejen chutná, ale také výživná a plná barev.

20 min
Čas přípravy
Suroviny

Dvě porce:

1/2 hrnku
rýže
200 g
tofu natural
50-70 ml
sójová omáčka
trocha
citronová šťáva
2 ks
stroužek česneku
1 lžička
med
podle chuti
červené zelí
podle chuti
mrkev
podle chuti
zelené fazolky
podle chuti
jarní cibulka
podle chuti
sezam
Postup receptu
Vytisknout
  1. Tofu nakrájejte a naložte na 2 hodiny do teriyaki omáčky ze sójové omáčky, citronové šťávy, česneku, medu a vody.
  2. Tofu vyjměte z marinády, obalte v bramborovém škrobu a osmažte na olivovém oleji na pánvi.
  3. Smažené tofu přelijte teriyaki omáčkou a nechte přejít varem. Škrob z tofu omáčku zahustí, pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.
  4. Mezitím na pánvi osmahneme fazole, které jen osolíme a opepříme, přidáme mrkev a nakrájíme červené zelí.
  5. Vše dejte do mísy (já měla po ruce jen talíř) a posypte cibulkou a sezamovými semínky.
  6. Na talíř si můžete dát cokoli, třeba avokádo, mango, vejce natvrdo, lososa, krevety, prostě cokoli, fantazii se meze nekladou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář