Domácí pomerančový džus - 4 pomeranče = 9 l džúsu

Domácí pomerančový džus, připravený jen ze 4 pomerančích. Dokonale osvěží při horkém počasí.

Přidal:, 7.6.2015
Kategorie: Nápoje, Džusy, mošty a limonády
Recept Domácí pomerančový džus - 4 pomeranče = 9 l džúsu
11639
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kspomeranč
1 kgcukr
9 lvody
30 gkyselina citronová

Postup přípravy

  1. 4 pomeranče důkladně omyjeme a vložíme je do misky. Zalijeme je vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti. Necháme je chvíli ve vroucí vodě "plavat" a následně je vyjmeme a utřeme utěrkou do sucha.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  2. Osušené pomeranče vložíme do mrazničky na minimálně 2 hodiny, avšak nejlépe na celou noc.
  3. Pomeranče vyjmeme z mrazáku a umeleme je na mlýnku, který používáme na mletí masa. Pomleté pomeranče zalijeme 3 litry studené převařené vody (nebo filtrované vody) a necháme odstát 10 minut.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Po 10 minutách vodu s pomerančem přecedíme přes jemné síto - zbavíme se velkých částic.
  5. Do přecezené pomerančové šťávy přidáme 6 litrů vody, 1 kg kr. cukru a 30 g kyseliny citrónové. Vše spolu promícháme a přelijeme do velké nádoby, kde necháme pomerančový džus odstát asi 1 hodinu a následně můžeme podávat.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce

Zdroj: Vk

11639
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze