Domácí povidlové řezy s čoko polevou

Tyto řezy jsou vzpomínka na mou maminku, která nám je pekla když jsme byli děti. Pomerančový džem jsem měla domácí, dělávám ho ještě v zimě, kdy je pomerančů v obchodě požehnaně a nestojí tolik peněz co v létě. A přiznám se, ráda zavařuji v zimě, v kuchyni není tak horko jako v létě a víte si přitom pořádně odpočinout když venku mrzne. Autor: Izabelka

Přidal:Izabella929@azet.sk, 18.9.2017
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Domácí povidlové řezy s čoko polevou

Suroviny

Těsto: 3x
3 ksvejce
3 PLkrystalový cukr
3 PLpolohrubá mouka
1/2 ČLprášek do pečiva
na špic nožesoda bikarbona
Na plnění:
370 mlpomerančový džem
1 PLpudinkový prášek karamelový
Čokoládová poleva:
200 ghořká čokoláda
1 PLmáslo
1 PLolej
1 PLsmetana

Postup přípravy

  1. V míse jsem vyšlehala vejce s cukrem do pěny. Smíchala jsem mouku s práškem do pečiva a sodu. V malých dávkách jsem ji prosévala do těsta. Těsto jsem vylila na plech vystlala pečícím papírem. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. a peklo se to 10 min. Pokud se peklo první těsto, připravila jsem i ostatní. Upečené korpusy jsem ukládala na mřížku chladit.
  2. Pomerančový džem jsem dala do rendlíka a nechala jsem ho zahřát. Smíchala jsem v deci vody 1 lžíci pudinku a vylila jsem ho k džemu. Když zhoustl, ještě horkým jsem natřela první korpus. Položila jsem druhý korpus a opět potřela horkým džemem. Položila jsem třetí korpus. Na třetí korpus jsem položila pečící papír a zatížila na celou noc 3 kg. mouky. Uložila jsem do chladničky.
  3. Druhý den jsem horkým nožem zarovnala boky koláče. Připravila jsem čokoládovou polevu a polila. Dala jsem ztuhnout do lednice.
    Krájela jsem horkým nožem na řezy. Přeji vám dobrou chuť.