Domácí PRINCEZKY - sušenky s kávovou krémovou náplní

Recept Domácí PRINCEZKY - sušenky s kávovou krémovou náplní

Přidal: , 15.12.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nevím či princezky ještě prodávají v obchodě, ale připomněla jsem si své dětství. I vy jste jedli princezky? Nejdříve se odlepila vrchní sušenka, spapala se náplň a pak na závěr spodní sušenka.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.12.2015

Kategorie: Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

500 gmouka
150 gmoučkový cukr
2 ksvejce
3-4 lžícekakao
1 bal.vanilkový cukr
260 gmargarín

Krém:

125 gmáslo
5 lžicmoučkový cukr
1 lžícehorká voda
3 lžičkyinstantní kávy
8 lžicsušené mléko
25 gbílá čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Polovinu moučkového cukru utřeme s vejci do pěny. Druhou polovinu moučkového cukru smícháme s vanilkovým cukrem a kakaem. Přidáme na kostičky nakrájený margarín a mixérem vyšleháme. Obě hmoty smícháme a přisypeme hladkou mouku.
  2. Spracujeme těsto, které vyválíme na pomoučené pracovní desce na tloušťku cca 5 mm a vykrojíme oválné tvary, které ukládáme na suchý plech a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 10 minut. Vychladlé plníme krémem a spojujeme.
  3. Krém:
    Máslo utřeme s moučkovým cukrem a sušeným mlékem do pěny, přidáme instantní kávu, kterou jsme rozmíchali v lžíci horké vody. Vyšleháme hladký krém, do kterého přidáme nastrouhanou bílou čokoládu.
  4. Slepené princezky ozdobíme tmavou čokoládou a odložíme do chladu ztuhnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit