NejRecept.cz Zavařeniny Rajčata Protlak Domácí rajčatový protlak
Domácí rajčatový protlak
Recept Domácí rajčatový protlak
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   10.8.2015

Domácí rajčatový protlak

Máte doma spoustu rajčat? Vyzkoušejte si připravit domácí rajčatový protlak, který můžete použít do omáček, do polévek nebo do různých jídel.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

5 kg
rajčata
2 lžíce
sůl
2 lžíce
kr. cukr
2 ks
feferonky
1 svazek
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rajčata spaříme horkou vodou, aby se lépe oddělila slupka od dužiny.
  2. Pomocí mlýnku na maso rajčata umeleme, dáme do vysoké pánvi, pridáma sůl, cukr a jemně nasekanou petrželku. Kdo má rád pikantní přidá i na drobno nakrájenou feferonku.
  3. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Po 15 minutách rajčatové pyré přelijeme do lahví, lahve uzavřeme a necháme zakryté utěrkou vychladnout.
  4. Do takto připraveného rajčatového protlaku můžete přidat i různé koření, podle toho, kdo má co rád. Skladujeme v tmavé a chladné místnosti.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář