Domácí rohlíky (dobré i druhý den)

Rohlíky vláčné i druhý den. Autor: Zdenina

Přidal:, 26.2.2016
Kategorie: Rohlíky, Pečivo
Recept Domácí rohlíky (dobré i druhý den)

Suroviny

Těsto:
500 ghl.mouky
265 gvody
30 gsádla
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
20 gdroždí

Postup přípravy

  1. Suroviny nandáme do pekárny. Nejdříve tekuté a pak sypké.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na 10 stejných bochánků (81 g).
  3. Vyválíme na dlouhý plát a smotáme na rohlík. Dáme na plech a zakryjeme folii. Necháme kynout 20 min.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Mezi tím si rozpálíme troubu na 200 st. Rohlíky postříkáme vodou rozprašovačem a posypeme třeba mákem.
  5. Pečeme přibližně 10-13 min.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky