Domácí rohlíky plněné zelím

Pokud jste již zkoušeli péct doma chleba či rohlíky, určitě vyzkoušejte i tento recept, bude to pro vás malina. Snadná příprava těsta, skvěle se s ním pracuje a naplnit je můžete čímkoliv. Tento recept je s kysaným zelím a s osmaženou slaninou. Ten, kdo neví, že jsou plněny, bude mile překvapen tou výraznou chutí. Po upečení jsou měkké a zároveň kůrka křupe. Není třeba je ani potírat máslem, ani olejem. Jsou jedním slovem vynikající. Autor: Triniti

Přidal:, 9.3.2017
Kategorie: Pečivo
Domácí rohlíky plněné zelím

Suroviny

2 šálkypolohrubá mouka
1/2 šálkurostlinný olej nebo máslo
1/2 šálkuvoda
podle chutisůl
kysané zelí
slanina

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme nádivku. Na rozpálené pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu. Když je slanina osmažená, přidáme nakrájené kysané zelí, které jsme zbavili šťávy a orestujeme.
  2. Když máme nádivku hotovou, odstavíme a necháme stranou vychladnout.
  3. V misce smícháme mouku s olejem nebo máslem a vodou. Ochutíme solí a zpracujeme kuličku, kterou rozdělíme na 12-14 částí - záleží na velikosti rohlíků.
  4. Každou malou kuličku rozválíme na zcela tenký plát, na který uložíme nádivku a srolujeme. Rolujte tak, aby vám během rolování nádivka nevycházela, čili nejprve kraje a pak celý rohlík.
  5. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut - záleží na troubě, proto sledujeme.
  6. Ještě před pečením vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem (můžete posypat i semínky).