NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Domácí rohlíky posypané mákem
Domácí rohlíky posypané mákem
Recept Domácí rohlíky posypané mákem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Nedělní snídaně s vůní domácího pečiva. Včera jsme měli vynikající snídaně. Pokud máte čas i přes týden, tak určitě vyzkoušejte hned, pokud ne, tak si tento recept nechte na víkend. Samozřejmě, neporovnatelné s těmi kupovanými rohlíky. Jsou sladší, proto i ten mák navrchu, připomíná mi to chuťově makovky z obchodu. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   16.4.2016

Domácí rohlíky posypané mákem

Nedělní snídaně s vůní domácího pečiva. Včera jsme měli vynikající snídaně. Pokud máte čas i přes týden, tak určitě vyzkoušejte hned, pokud ne, tak si tento recept nechte na víkend. Samozřejmě, neporovnatelné s těmi kupovanými rohlíky. Jsou sladší, proto i ten mák navrchu, připomíná mi to chuťově makovky z obchodu. Autor: Triniti

Suroviny
500 g
hladká mouka
7 g
sušené droždí
1/4 lžičky
sůl
50 g
kr. cukr
250 ml
horká voda
80 ml
olej

Dále budeme potřebovat:

50 ml
voda
1 lžíce
mouky
mák na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku prosejeme do velké misky, přidáme sůl, droždí, cukr, vodu a olej. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě půl hodinu.
  2. Vykynuté těsto přendáme na pomoučenú pracovní desku, rozdělíme ho na 8 stejných částí a každou část zpracujeme do kuličky. Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku.
  3. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme zakryté utěrkou kynout půl hodinu.
  4. Po půl hodině rohlíky potřeme vodou, do které jsme přidali lžíci mouky a posypeme je mákem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář