NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Domácí rohlíky
Domácí rohlíky
Recept Domácí rohlíky
Foto: Triniti

Vynikající domácí rohlíky. Připravte si je v pohodlí svého domova a nekupujte je z obchodu. Nejlepší jsou ty, které jsou slepené. Ty doma nejvíc milujeme. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   5.1.2015

Domácí rohlíky

Vynikající domácí rohlíky. Připravte si je v pohodlí svého domova a nekupujte je z obchodu. Nejlepší jsou ty, které jsou slepené. Ty doma nejvíc milujeme. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
polohrubá mouka
2 lžíce
kr. cukr
1 lžíce
sůl
1/2 l
voda
2 lžíce
olej
1 kostka
droždí
1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. V malém množství teplé vody si rozpustíme cukr a přidáme droždí. Uděláme si kvásek.
  2. V druhé misce si smícháme mouku se solí, přidáme olej, kvásek a postupně přiléváme vodu a mícháme.
  3. Když máme těsto důkladně zpracované, necháme ho odležet cca 15 - 20 minut a znovu prohněteme. Takto postup opakujeme 3x. Po posledním prohnětení si z těsta nařežeme 23 stejných částí a uděláme si z nich kuličky.
  4. Každou kuličku si rozválíme a srolujeme do tvaru rohlíku. Ukládáme je na plech, který jsme si vystlali papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Necháme 10 minut postát na teplém místě (můžeme posypat solí, mákem nebo semínky).
  5. Takto připravený plech si vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 stupňů po dobu cca 12 - 14 minut.
  6. Upečené rohlíky vyjmeme a necháme vychladnout. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář