NejRecept.cz Dezerty Zmrzlina Domácí ruská zmrzlina
Domácí ruská zmrzlina
Recept Domácí ruská zmrzlina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   15.6.2017

Domácí ruská zmrzlina

Toto je zmrzlina mého dětství. Neskutečně dobrá a chutná a přitom bez zbytečně přidaných konzervantů, jak ji najdeme v obchodech. Vyzkoušejte si i vy připravit chutné osvěžení na horké letní dny, které právě přichází. Já přidávám ještě kousek čokolády, aby byla chutnější. Pokud nemáte rádi nebo se vám tam nehodí, nepřidávejte. Je to na každého chuti. A samozřejmě dejte pozor na vajíčka, třeba používat (pokud lze) domácí a co nejčerstvější, protože se to tepelně neupravuje. Tuto zmrzlinu už dělávám roky a když víte, jak dlouho máte doma vajíčka, nemůže se stát, že dostanete salmonelózu. Autor: Milka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 ks
domácí vajíčka
7 dkg
moučkového cukru
250 ml
smetany na šlehání
1 ks
vanilka nebo balíček vanilkového cukru
kousek
čokolády
dortové oplatky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme a postupně přidáváme cukr a vanilku a vyšleháme do pěny přidáváme po jednom žloutku a šleháme dlouho do tuhé pěny. Šleháme asi 15 minut.
    Zvláště si vyšleháme smetanu a přidáme do vyšlehané vajíčkové hmoty.
  2. Na dno nádoby, která je vhodná do mrazáku uložíme oplátku, zalijeme polovinou vanilkové hmoty, nastrouháme čokoládu, zalijeme druhou polovinou vanilkové hmoty a opět nastrouháme čokoládu.
  3. Poslední bude oplatka, přitlačíme, zavřeme nádobu a dáme mrazit. Tím, že se masa šlehala tak dlouho, netřeba ji během mrazení míchat.
  4. Necháme přes noc v mrazničce.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář