Domácí rybízová marmeláda

Není nad domácí marmelády. Miluji když vidím v zahradě jako dozrává ovoce. Tehdy vím, že v kuchyni se určitě nudit nebudu. Nedávno jsem dělala rybízový džem a vyšel mi neskutečně krásně. Hustý, na chlebu drží velmi pěkně a přitom chuťově nenahraditelný. Ne jako ty z obchodu. Autor: Milka

Přidal:, 24.7.2018
Kategorie: Rybízová, Džemy a marmelády, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí rybízová marmeláda

Suroviny

1,2 lrozmixované ovoce
1 kgželírovací cukr

Postup přípravy

  1. Ovoce rozmixujeme nebo jen rozmačkáme lisem na brambory a přivedeme do varu. Vaříme 30 minut.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Potom přidáme želírovací cukr a vaříme ještě 5 minut.
  3. Nalijeme do lahví, uzavřeme a přikryjeme utěrkou. Pak už jen ozdobíme a odložíme na zimu.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  4. Já to dělám tak, že si nejprve odměřím surovinu. Jedna dávka je 1,2 litru rozmixovaného ovoce. Vařím vždy dvě dávky ... 30 minut. Pak přidám 2 kg želírovacího cukru a vařím ještě 5 minut od bodu varu.