NejRecept.cz Zavařeniny Džemy a marmelády Rybízová Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
Recept Domácí rybízová marmeláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Není nad domácí marmelády. Miluji když vidím v zahradě jako dozrává ovoce. Tehdy vím, že v kuchyni se určitě nudit nebudu. Nedávno jsem dělala rybízový džem a vyšel mi neskutečně krásně. Hustý, na chlebu drží velmi pěkně a přitom chuťově nenahraditelný. Ne jako ty z obchodu. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   24.7.2018

Domácí rybízová marmeláda

Není nad domácí marmelády. Miluji když vidím v zahradě jako dozrává ovoce. Tehdy vím, že v kuchyni se určitě nudit nebudu. Nedávno jsem dělala rybízový džem a vyšel mi neskutečně krásně. Hustý, na chlebu drží velmi pěkně a přitom chuťově nenahraditelný. Ne jako ty z obchodu. Autor: Milka

90 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
1,2 l
rozmixované ovoce
1 kg
želírovací cukr
Postup receptu
Vytisknout
90 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Ovoce rozmixujeme nebo jen rozmačkáme lisem na brambory a přivedeme do varu. Vaříme 30 minut.
  2. Potom přidáme želírovací cukr a vaříme ještě 5 minut.
  3. Nalijeme do lahví, uzavřeme a přikryjeme utěrkou. Pak už jen ozdobíme a odložíme na zimu.
  4. Já to dělám tak, že si nejprve odměřím surovinu. Jedna dávka je 1,2 litru rozmixovaného ovoce. Vařím vždy dvě dávky ... 30 minut. Pak přidám 2 kg želírovacího cukru a vařím ještě 5 minut od bodu varu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty