Domácí rybízová marmeláda

Není nad domácí marmelády. Miluji když vidím v zahradě jako dozrává ovoce. Tehdy vím, že v kuchyni se určitě nudit nebudu. Nedávno jsem dělala rybízový džem a vyšel mi neskutečně krásně. Hustý, na chlebu drží velmi pěkně a přitom chuťově nenahraditelný. Ne jako ty z obchodu. Autor: Milka

Přidal:, 24.7.2018
Kategorie: Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Domácí rybízová marmeláda

Suroviny

1,2 lrozmixované ovoce
1 kgželírovací cukr

Postup přípravy

  1. Ovoce rozmixujeme nebo jen rozmačkáme lisem na brambory a přivedeme do varu. Vaříme 30 minut.
  2. Potom přidáme želírovací cukr a vaříme ještě 5 minut.
  3. Nalijeme do lahví, uzavřeme a přikryjeme utěrkou. Pak už jen ozdobíme a odložíme na zimu.
  4. Já to dělám tak, že si nejprve odměřím surovinu. Jedna dávka je 1,2 litru rozmixovaného ovoce. Vařím vždy dvě dávky ... 30 minut. Pak přidám 2 kg želírovacího cukru a vařím ještě 5 minut od bodu varu.