Domácí rybízová marmeláda

Recept Domácí rybízová marmeláda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Není nad domácí marmelády. Miluji když vidím v zahradě jako dozrává ovoce. Tehdy vím, že v kuchyni se určitě nudit nebudu. Nedávno jsem dělala rybízový džem a vyšel mi neskutečně krásně. Hustý, na chlebu drží velmi pěkně a přitom chuťově nenahraditelný. Ne jako ty z obchodu. Autor: Milka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1,2 lrozmixované ovoce
1 kgželírovací cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ovoce rozmixujeme nebo jen rozmačkáme lisem na brambory a přivedeme do varu. Vaříme 30 minut.
  2. Potom přidáme želírovací cukr a vaříme ještě 5 minut.
  3. Nalijeme do lahví, uzavřeme a přikryjeme utěrkou. Pak už jen ozdobíme a odložíme na zimu.
  4. Já to dělám tak, že si nejprve odměřím surovinu. Jedna dávka je 1,2 litru rozmixovaného ovoce. Vařím vždy dvě dávky ... 30 minut. Pak přidám 2 kg želírovacího cukru a vařím ještě 5 minut od bodu varu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit