Domácí rybízová marmeláda

Přidal: Emília Raganová, 24.7.2018
Kategorie: Rybízová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Rybíz
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Není nad domácí marmelády. Miluji když vidím v zahradě jako dozrává ovoce. Tehdy vím, že v kuchyni se určitě nudit nebudu. Nedávno jsem dělala rybízový džem a vyšel mi neskutečně krásně. Hustý, na chlebu drží velmi pěkně a přitom chuťově nenahraditelný. Ne jako ty z obchodu. Autor: Milka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Emília Raganová, 24.7.2018
Kategorie: Rybízová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Rybíz
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1,2 lrozmixované ovoce
1 kgželírovací cukr
- Ovoce rozmixujeme nebo jen rozmačkáme lisem na brambory a přivedeme do varu. Vaříme 30 minut.
- Já to dělám tak, že si nejprve odměřím surovinu. Jedna dávka je 1,2 litru rozmixovaného ovoce. Vařím vždy dvě dávky ... 30 minut. Pak přidám 2 kg želírovacího cukru a vařím ještě 5 minut od bodu varu.
KOMENTÁŘE K RECEPTU