Domácí rybízový džem do punčového řezu

Recept Domácí rybízový džem do punčového řezu
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rybíz mám v zahradě, tak džem či povidla vařím každý rok. Mám ho v zásobě do další sklizně. Nic není lepší, než v zimě vytáhnout z komory své zpracované domácí ovoce. Do koláčů, pouze na chlebíček nebo do omáček. Ano, dělávám i omáčku z rybízu. Je tak fantastická, že příští rok přemýšlím, že rozšířím v zahradě rybíz, aby bylo více úrody. Autor: Blažena

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

2 kgrybíz čerstvé
1 kgExtra želírovací cukr
2 ČLkyselina citronová

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Rybíz i se stopkami omyjeme a zbavíme nečistot. Potom uvaříme v hrnci asi 15 minut, dokud nejsou měkké. Propasírujeme je přes husté sítko. Šťávu vlijeme do hrnce a přidáme želírovací cukr.
  2. Vaříme za stálého míchání ještě 10 minut. Případnou pěnu odebereme. Provedeme želírovací zkoušku. Pokud není džem dost hustý přidáme 2-3 lžičky kyseliny citrónové.
  3. Džem nalijeme do čistých nahřátých sklenic a uzavřeme víčkem. Otočíme na 5 minut vzhůru víčkem. Odložíme do deky až do vychladnutí. Vyšli mi 4 sklenice 300 ml.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit