NejRecept.cz Dezerty Sušenky Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut
Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut
Recept Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   24.6.2015

Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut

Jednoduché, křupavé, chutné a hlavně vyrobené doma. Bez žádných přídavných látek jako v obchodě.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

70 g
hladká mouka
60 g
máslo
120 g
hnědý cukr
1 ks
vejce
1/2 lžičky
vanilkový extrakt
1 lžíce
citronová šťáva
160 g
sezamová semínka
1/2 lžičky
prášek do pečiva
1/2 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. V druhé misce utřeme měkké máslo s cukrem a přidáme jedno vajíčko, vanilku, citronovou šťávu a šleháme mixérem 20 - 30 sekund. Mixér nastavíme na nejmenší stupeň a postupně přidáváme připravenou sypkou směs (mouka + prášek do pečiva + sůl).
  3. Do připravené hmoty přidáme sezam a důkladně vařečkou promícháme.
  4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem na pečení. Z hmoty vytvarujeme stejné hromádky a vytvarujeme kolečka. Ukládáme je 3-4 cm od sebe, aby se při pečení neslepily.
  5. Pečeme cca 8 - 15 minut - podle velikosti. Dáváme pozor, aby se při pečení nespálili, jinak budou sušenky hořké (můžeme je i uprostřed pečení otočit, ale nemusíme).
  6. Po upečení je necháme vychladnout (nejdříve se vám budou zdát lepkavé, ale když vychladnou, budou křupavé).

Zdroj: Ok

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář