Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut
Jednoduché, křupavé, chutné a hlavně vyrobené doma. Bez žádných přídavných látek jako v obchodě.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
70 ghladká mouka
60 gmáslo
120 ghnědý cukr
1 ksvejce
1/2 lžičkyvanilkový extrakt
1 lžícecitronová šťáva
160 gsezamová semínka
1/2 lžičkyprášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
- V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V druhé misce utřeme měkké máslo s cukrem a přidáme jedno vajíčko, vanilku, citronovou šťávu a šleháme mixérem 20 - 30 sekund. Mixér nastavíme na nejmenší stupeň a postupně přidáváme připravenou sypkou směs (mouka + prášek do pečiva + sůl).
- Pečeme cca 8 - 15 minut - podle velikosti. Dáváme pozor, aby se při pečení nespálili, jinak budou sušenky hořké (můžeme je i uprostřed pečení otočit, ale nemusíme).
- Po upečení je necháme vychladnout (nejdříve se vám budou zdát lepkavé, ale když vychladnou, budou křupavé).
Zdroj: Ok
KOMENTÁŘE K RECEPTU