Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut

Recept Domácí sezamové sušenky připraveny za pár minut

Přidal: , 24.6.2015

Kategorie: Sušenky, Dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché, křupavé, chutné a hlavně vyrobené doma. Bez žádných přídavných látek jako v obchodě.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 24.6.2015

Kategorie: Sušenky, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

70 ghladká mouka
60 gmáslo
120 ghnědý cukr
1 ksvejce
1/2 lžičkyvanilkový extrakt
1 lžícecitronová šťáva
160 gsezamová semínka
1/2 lžičkyprášek do pečiva
1/2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. V druhé misce utřeme měkké máslo s cukrem a přidáme jedno vajíčko, vanilku, citronovou šťávu a šleháme mixérem 20 - 30 sekund. Mixér nastavíme na nejmenší stupeň a postupně přidáváme připravenou sypkou směs (mouka + prášek do pečiva + sůl).
  3. Do připravené hmoty přidáme sezam a důkladně vařečkou promícháme.
  4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem na pečení. Z hmoty vytvarujeme stejné hromádky a vytvarujeme kolečka. Ukládáme je 3-4 cm od sebe, aby se při pečení neslepily.
  5. Pečeme cca 8 - 15 minut - podle velikosti. Dáváme pozor, aby se při pečení nespálili, jinak budou sušenky hořké (můžeme je i uprostřed pečení otočit, ale nemusíme).
  6. Po upečení je necháme vychladnout (nejdříve se vám budou zdát lepkavé, ale když vychladnou, budou křupavé).

Zdroj: Ok

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit