Domácí sirup z rybíze

Domácí sirup je ten nejlepší. Už jsem dělala i z ostružin i z malin, ale tento z černého a bílého rybízu mi chutná nejvíce. V létě do limonády jako stvořený. Přiznávám, dávám si ho i v zimě do studené vody a někdy si ho přidám i do horkého čaje. Dodá skvělou chuť po domácím ovoci. Autor: LuckaZubata

Recept Domácí sirup z rybíze

Suroviny

1 kgčerného a bílého rybíze
1 lvody
500 gcukru
dle chuticitronka

Postup přípravy

  1. Rybíz zalijeme vroucí vodou a povaříme s cukrem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Přidáme pár kapek citronky.
  3. Nakonec propasírujeme a případně dosladíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Podáváme naředěné s vodou.