Domácí škvarková pomazánka

Moje oblíbená pomazánka, kterou bych mohla jíst i týden. Když mám velkou chuť, tak se přiznám, že si koupím z obchodu v kelímku, ale pokud se dá, udělám si ji raději doma. I když někdy je těžké koupit vynikající škvarky. Nejraději mám domácí, protože z nich vím vyškvařit i sádlo a ještě budu mít i vynikající pomazánku. Autor: Triniti

Přidal:, 4.1.2018
Kategorie: Pomazánky
Domácí škvarková pomazánka

Suroviny

350 gpomleté vepřové škvarky
3 lžíceplnotučná hořčice
2 ksokurka
1 ksstředně velká cibule
3 ksnatvrdo uvařené vejce
podle chutisůl
podle chutipepř

Postup přípravy

  1. Někdo do škvarkové pomazánky nepřidává kyselou okurku, no já si to bez ní neumím představit. Prostě se tam dokonale hodí, ale sto lidí, sto chutí.
  2. Mleté škvarky smícháme s hořčicí, nadrobno pokrájenou cibulí, nastrouhanou kyselou okurkou a na jemném struhadle nastrouhaným uvařeným vajíčkem.
  3. Ochutíme to celé solí a pepřem a pořádně promícháme.
  4. Nejlepší je škvarková pomazánka když postojí minimálně 2 hodiny v chladničce.
  5. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.