Domácí škvarky a sádlo
Domácí či kupované, no rozdíl je v tom určitě. Někdy jsme doma dělávali i zabíjačky, kdy se v kuchyni sádlo bez kůže krájelo v plném proudu, smažilo se a pak se bylo uskladněno na horší časy. Z tohoto množství (viz suroviny) vám vyjde cca 700 ml skenice sádla a jedna větší miska voňavučkých škvarků. A můžete se pustit do pečení škvarkových pagáčů nebo si připravit chutnou škvarkovou pomazánku. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1000 gsyrového sádla bez kůže
4 lžícestudené vody
4 lžícemléka
- Sádlo nakrájíme na kostky 2×2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme.
- Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
- Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice.
- Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen. Mícháme dokud se mléko neodpaří.
- Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků.
Můj blog: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU