Domácí škvarky a sádlo

Domácí či kupované, no rozdíl je v tom určitě. Někdy jsme doma dělávali i zabíjačky, kdy se v kuchyni sádlo bez kůže krájelo v plném proudu, smažilo se a pak se bylo uskladněno na horší časy. Z tohoto množství (viz suroviny) vám vyjde cca 700 ml skenice sádla a jedna větší miska voňavučkých škvarků. A můžete se pustit do pečení škvarkových pagáčů nebo si připravit chutnou škvarkovou pomazánku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 6.3.2017
Kategorie: Chuťovky
Recept Domácí škvarky a sádlo

Suroviny

1000 gsyrového sádla bez kůže
4 lžícestudené vody
4 lžícemléka

Postup přípravy

  1. Sádlo nakrájíme na kostky 2×2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
  3. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen. Mícháme dokud se mléko neodpaří.
  5. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků.Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Vaření s Tomem