Domácí skvělé housky

Recept jsem našla v časopise. Po vyzkoušení a menších úpravách už dělám jen tyto housky s různou obměnou ve tvaru. Posypané mákem nebo sezamovými semínky jsou nejlepší. Určitě vyzkoušejte i vy, nemusíte pečivo kupovat z obchodu, kde do rohlíků nebo housek přidávají různé přísady, aby vydrželo co nejdéle. Domácí je nejlepší a garantuji vám, že vám nevydrží déle než jeden den :) Autor: Tanapa

Přidal:, 4.4.2017
Kategorie: Pečivo
Recept Domácí skvělé housky

Suroviny

Těsto:
1 ksdroždí
2 lžičkysůl
2 ksžloutky
1 kghladká mouka
2 lžičkycukr
600 mlmléko
Na potření a posypání:
vejce
kmín
hrubá sůl
mák
semínka

Postup přípravy

  1. V misce smícháme 2 lžíce mouky, 1 lžičku cukru, droždí a 100 ml mléka. Nechte vzejít kvásek.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Do mísy si dejte mouku, sůl, zbytek cukru.
  3. Pak si ohřejte mléko aby bylo vlažné. Do mléka dejte máslo a nechte rozpustit.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  4. Všechny tekuté ingredience přidejte k mouce a vypracujte vláčné lesklé těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na cca 16 - 20 dílků, vyválejte je na prameny a upleťte housky. Naskládejte je na plech s pečícím papírem s dostatečnými rozestupy a nechte ještě 20 minut kynout.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  6. Předehřejte troubu na 180 °C . Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypte mákem, solí, sezamem nebo lněným semínkem. Pečte 15 minut dozlatova.