NejRecept.cz Zavařeniny Povidla Domácí švestková povidla
Domácí švestková povidla
Recept Domácí švestková povidla
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

A ještě naše včerejší práce. Obrat, umýt, očistit, rozmixovat a uvařit. Domácí povidla je taková klasika, která u nás nesmí chybět každý rok. Pokud máte mnoho švestek, tak určitě doporučuji uvařit domácí povidla. Do koblih, na chlebíček, do buchet, do omáček .... je to mnohem lepší alternativa, než kupovat z obchodu, kde přidávají různé přísady. Já se řídím heslem, pokud povidla, tak jedině ze švestek a s přídavkem malého množství cukru. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   14.8.2018

Domácí švestková povidla

A ještě naše včerejší práce. Obrat, umýt, očistit, rozmixovat a uvařit. Domácí povidla je taková klasika, která u nás nesmí chybět každý rok. Pokud máte mnoho švestek, tak určitě doporučuji uvařit domácí povidla. Do koblih, na chlebíček, do buchet, do omáček .... je to mnohem lepší alternativa, než kupovat z obchodu, kde přidávají různé přísady. Já se řídím heslem, pokud povidla, tak jedině ze švestek a s přídavkem malého množství cukru. Autor: Milka

80 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření
Suroviny
5 kg
švestek
1 kg
cukru
Postup receptu
Vytisknout
80 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření
  1. Švestky očistit, rozmixovat a dát vařit, dokud se nerozvaří a nezhoustnou.
  2. Pak je odstavit, zasypat cukrem, promíchát a po malých částech vařit na pánvi do husta. Starý způsob. Tak dělávám jen povidla.
  3. Používám do buchet, koblih a rohlíků.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář