Domácí švestková povidla

A ještě naše včerejší práce. Obrat, umýt, očistit, rozmixovat a uvařit. Domácí povidla je taková klasika, která u nás nesmí chybět každý rok. Pokud máte mnoho švestek, tak určitě doporučuji uvařit domácí povidla. Do koblih, na chlebíček, do buchet, do omáček .... je to mnohem lepší alternativa, než kupovat z obchodu, kde přidávají různé přísady. Já se řídím heslem, pokud povidla, tak jedině ze švestek a s přídavkem malého množství cukru. Autor: Milka

Přidal:, 14.8.2018
Kategorie: Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Domácí švestková povidla

Suroviny

5 kgšvestek
1 kgcukru

Postup přípravy

  1. Švestky očistit, rozmixovat a dát vařit, dokud se nerozvaří a nezhoustnou.
  2. Pak je odstavit, zasypat cukrem, promíchát a po malých částech vařit na pánvi do husta. Starý způsob. Tak dělávám jen povidla.
  3. Používám do buchet, koblih a rohlíků.