Domácí švestková povidla

Recept Domácí švestková povidla

Přidal: , 14.8.2018

Kategorie: Povidla, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

A ještě naše včerejší práce. Obrat, umýt, očistit, rozmixovat a uvařit. Domácí povidla je taková klasika, která u nás nesmí chybět každý rok. Pokud máte mnoho švestek, tak určitě doporučuji uvařit domácí povidla. Do koblih, na chlebíček, do buchet, do omáček .... je to mnohem lepší alternativa, než kupovat z obchodu, kde přidávají různé přísady. Já se řídím heslem, pokud povidla, tak jedině ze švestek a s přídavkem malého množství cukru. Autor: Milka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.8.2018

Kategorie: Povidla, Zavařeniny

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

5 kgšvestek
1 kgcukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Švestky očistit, rozmixovat a dát vařit, dokud se nerozvaří a nezhoustnou.
  2. Pak je odstavit, zasypat cukrem, promíchát a po malých částech vařit na pánvi do husta. Starý způsob. Tak dělávám jen povidla.
  3. Používám do buchet, koblih a rohlíků.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit