NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Domáci TATRANKY
Domáci TATRANKY
Recept Domáci TATRANKY
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jasmina Ben Jasmina Ben    ·   28.3.2016

Domáci TATRANKY

Domáci TATRANKY jako z obchoďáku. Celkem z tohoto množstvi krému je 36 ks tatranek. Autor: Jasmina Ben

Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 g
másla
250 g
cukru
3 lžíce
solamylu
1 konzerva
salko
80 g
kakaa
100 g
ořechu /mletých/
2 bal.
dortová oplatka obdélníková
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr, solamyl, salko, kakao a ořechy. Důkladně promíchame. Vznikne hustejší krém.
  2. Pripravíme si oplatky. První oplatku potřeme důkladně krémem (i do kraju). Krém je úžasné konzistence, dobře se nanáší. Priklopíme další oplátkou a opět opakujeme nanášení krému. Celkem 3x oplátku natřeme krémem a přiklopíme poslední oplatkou. Zatížíme, já používám navrch pečící papír, na něj prázdný plech a do plechu dám pytlíky s moukou nebo cukrem. Vyrobím takový domácí lis. Dáme do chladu.
  3. Druhý den krájíme kousky. Jde to hezky, protože je oplatka dobře ztuhla . Konce oplatek můžeme namáčet v polevě. Celkem z tohoto množstvi krému je 36 ks tatranek.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář