Domácí tavený sýr

Recept Domácí tavený sýr

Přidal: , 28.9.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí tavený sýr z mléka, tvarohu a ....

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.9.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 lmléko
1 kgjemný tvaroh
100 gmáslo
1 lžičkajedlá soda
1 lžícesůl
koření/bylinky podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko nalijeme do hrnce a těsně před bodem varu přidáme jemný tvaroh. Za stálého míchání spojíme (trvá to docela krátce, cca 3-5 minut). Když se hmota srazí, odstavíme.
  2. Na pánvi rozpustíme 100 g másla, přidáme 1 lžičku jedlé sody, 1 lžíci soli a přidáme koření podle chuti (nemusíme žádné, pokud nechceme kořeněný sýr).
  3. Sražený sýr přeložíme k máslu a za stálého míchání vaříme 10 - 15 minut. Odstraníme z tepla a necháme trochu vychladnout.
  4. Pak sýr přendáme do formy a necháme zcela vychladnout po dobu 4-6 hodin.

Zdroj: Vk

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit