Domácí trdelníky pečené na plechovce od piva

Trdelníky si můžete upéct i doma a bez zbytečně drahých pomůcek, které nahradíte například plechovkou od piva. Plechovku obalíte alobalem, natočíte těsto a krásný trdelník je na světě. Vyzkoušejte, já jsem s výsledkem spokojená na 100%. Autor: Mineralka

Přidal:, 15.2.2019
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, Těsta
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí trdelníky pečené na plechovce od piva

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
2,5-3 dclmléko
3 ksvejce
42 gdroždí
80 gmáslo
3 PLkr. cukr
špetkasůl
Na obalení:
mleté ​​ořechy
skořicový cukr
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Z teplého mléka, cukru a droždí si uděláme kvásek. Zbylé suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme kynuté těsto, které necháme asi půl hodinu kynout při pokojové teplotě.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Potom z těsta uděláme 6 bochníků a každý vytvarujeme na dlouhého hada, asi tak 50 cm.
  3. Hadíky navineme na prázdnou plechovku od piva obalenou alobalem a potřenou máslem pokojové teploty.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Povrch těsta potřeme bílkem a obalíme v oříšcích, případně v skořicovém cukru. Pečeme na 180 st. dozlatova, asi 15-20 minut.
  5. Upečené, ještě teplé stáhneme z plechovky.Tip: Velikonoční mazanec
  6. Posypeme moučkovým cukrem a papáme.