NejRecept.cz Dezerty Koláče Domácí trdelníky pečené na plechovce od piva
Domácí trdelníky pečené na plechovce od piva
Recept Domácí trdelníky pečené na plechovce od piva
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   15.2.2019

Domácí trdelníky pečené na plechovce od piva

Trdelníky si můžete upéct i doma a bez zbytečně drahých pomůcek, které nahradíte například plechovkou od piva. Plechovku obalíte alobalem, natočíte těsto a krásný trdelník je na světě. Vyzkoušejte, já jsem s výsledkem spokojená na 100%. Autor: Mineralka

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
2,5-3 dcl
mléko
3 ks
vejce
42 g
droždí
80 g
máslo
3 PL
kr. cukr
špetka
sůl

Na obalení:

mleté ​​ořechy
skořicový cukr
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z teplého mléka, cukru a droždí si uděláme kvásek. Zbylé suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme kynuté těsto, které necháme asi půl hodinu kynout při pokojové teplotě.
  2. Potom z těsta uděláme 6 bochníků a každý vytvarujeme na dlouhého hada, asi tak 50 cm.
  3. Hadíky navineme na prázdnou plechovku od piva obalenou alobalem a potřenou máslem pokojové teploty.
  4. Povrch těsta potřeme bílkem a obalíme v oříšcích, případně v skořicovém cukru. Pečeme na 180 st. dozlatova, asi 15-20 minut.
  5. Upečené, ještě teplé stáhneme z plechovky.
  6. Posypeme moučkovým cukrem a papáme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář