Domácí tvaroh - FOTOPOSTUP

Připravte si domácí tvaroh bez přidání žádných jiných látek. Mléko však musíte použít čerstvé, ne to klasické trvanlivé, co najdete v každém obchodě.

Přidal:, 5.12.2015
Kategorie: Tipy a triky, Chuťovky
Recept Domácí tvaroh - FOTOPOSTUP

Suroviny

Budeme potřebovat pouze 1 l čerstvého mlíka

Postup přípravy

  1. Připravte si domácí tvaroh bez přidání žádných jiných látek. Mléko však musíte použít čerstvé, ne to klasické trvanlivé, co najdete v každém obchodě.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Mléko necháme zkysnout při pokojové teplotě. Kyselé mléko vylijeme do hrnce a mírně ho ohříváme - nesmí se vařit, mícháme dokud mléko nebude hrudkovité.
  3. Pak přecedíme přes sítko, necháme okapat.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Přitlačíme, aby se odplavila přebytečná voda z tvarohu.
  5. Tvaroh je hotový. Použila jsem ho na palačinky s tvarohem. Dobrou chuť.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa