Domácí tvaroh - FOTOPOSTUP

Připravte si domácí tvaroh bez přidání žádných jiných látek. Mléko však musíte použít čerstvé, ne to klasické trvanlivé, co najdete v každém obchodě.

Přidal:, 5.12.2015
Kategorie: Chuťovky, Tipy a triky
Recept Domácí tvaroh - FOTOPOSTUP

Suroviny

Budeme potřebovat pouze 1 l čerstvého mlíka

Postup přípravy

  1. Připravte si domácí tvaroh bez přidání žádných jiných látek. Mléko však musíte použít čerstvé, ne to klasické trvanlivé, co najdete v každém obchodě.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mléko necháme zkysnout při pokojové teplotě. Kyselé mléko vylijeme do hrnce a mírně ho ohříváme - nesmí se vařit, mícháme dokud mléko nebude hrudkovité.
  3. Pak přecedíme přes sítko, necháme okapat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Přitlačíme, aby se odplavila přebytečná voda z tvarohu.
  5. Tvaroh je hotový. Použila jsem ho na palačinky s tvarohem. Dobrou chuť.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa