Domácí vaječný koňak

Recept Domácí vaječný koňak
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Na vánočním stole nesmí chybět ani domácí koňak. Na zdraví všem!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

4 ksžloutky
200 gjemného krupicového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
300 - 500 ml rumu (dle chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žlouky s cukry šleháme do pěny.
  2. Pak po částech přidáváme neslazené kondenzované mléko a šleháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozšlehá.
  3. Přidáme slazené kondenzované mléko a nakonec rum. Toho tolik, jak silný a hustý (řidší) chceme koňak mít.
  4. Nalejeme do sklenic a uchováváme v chladu. Na zdraví!

Autor: Naďa I. (Rebeka

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit