Domácí vaječný koňak

Na vánočním stole nesmí chybět ani domácí koňak. Na zdraví všem!

Přidal:, 20.12.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Alkoholické, Sirupy, šťávy a likéry, Vánoce, Nápoje, Chuťovky
Čas přípravy:
Recept Domácí vaječný koňak

Suroviny

4 ksžloutky
200 gjemného krupicového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
300 - 500 ml rumu (dle chuti)

Postup přípravy

  1. Žlouky s cukry šleháme do pěny. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Pak po částech přidáváme neslazené kondenzované mléko a šleháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozšlehá.
  3. Přidáme slazené kondenzované mléko a nakonec rum. Toho tolik, jak silný a hustý (řidší) chceme koňak mít. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Nalejeme do sklenic a uchováváme v chladu. Na zdraví!

Autor: Naďa I. (Rebeka