Domácí vanilkový a kakaový pudink

Už dávno jsem doma nedělala domácí pudink a přitom to je tak jednoduché a mnohem chutnější než ty práškové pudinky, které kupujeme v obchodech. Bez zbytečných barviv, bez zbytečných emulgátorů, které také můžete najít v jistých druzích pudinků. Suroviny na přípravu domácího pudinku určitě najdete i vy doma. Přidat můžete i ovoce nebo sušenky, případně nějaký sirup. Osladit můžete i medem, nemusíte používat cukr.

Přidal:, 18.1.2017
Kategorie: Chuťovky, Nepečené
Domácí vanilkový a kakaový pudink

Suroviny

1/2 šálkumoučkový cukr
3 PLhladká mouka
3 PLkakao
2 šálkymléko
1 PLmáslo
2 lžičkyvanilková esence

Postup přípravy

  1. Cukr a mouku smícháme v menším hrnci. Pomalým proudem a za stálého míchání přilijeme mléko.
  2. Hmotu vaříme za stálého míchání až dokud nezhnustne. Hustý pudink odstavíme, přidáme lžíci másla a mícháním ho rozpustíme.
  3. Když se máslo rozpustilo, hmotu rozdělíme na polovinu. Do jedné části přidáme vanilku a do druhé kakao.
  4. Takto připravené pudinky navrstvíme střídavě do sklenic a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Vk