Domácí vařený knedlík bez mléka a bez vajíčka
Domácí pařený knedlík, bez přidání mléka a vajíčka. Chutný, nadýchaný, jemný a ...
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 gpolohrubá mouka
350 mlvlažná voda
16 gčerstvé droždí
1 lžičkakr. cukr
1 lžičkasůl
olej na potření
- Do mouky si přidáme vodu, rozdrobené droždí, cukr a nakonec i sůl. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Když nám těsto nakynulo, rozdělíme ho na 2 části a vytvarujeme válečky. Necháme je ještě 20 minut odstát.
- Připravíme si velký hrnec s vodou, necháme ji sevřít. Když nám voda vře, vložíme knedlíky a vaříme je přikryté pokličkou cca 20 minut. Během vaření nesmíme zvedat poklici!
* Tip: z tohoto těsta můžeme vytvarovat i kuličky, které můžeme naplnit různou nádivkou - povidla, ořechy, marmeláda, nutella, ... Popřípadě, můžeme připravit roládu - tu však nevaříme ve vodě, ale paříme nad párou !!!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáca varená knedľa bez mlieka a bez vajíčka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Domowe gotowane knedliki bez mleka i bez jajka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gekochter böhmischer Knödel ohne Milch und Ei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi főtt knédli tej és tojás nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU