Nejprve si zaděláme kvásek. V menší misce si rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme asi půl deci vlažného mléka a přidáme asi půl lžičky pol.mouky. Rozmícháme a necháme kynout.
Pak si připravíme velkou mísu, kam nasypeme mouku, zlehka osolíme a uděláme doprostřed důlek. Nasypeme cukr.
Žloutky s rumem rozmícháme ve vlažném mléce. Vykynutý kvásek vlijeme do mouky, pak mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a zpracujeme hladké těsto. Popřípadě podsypáváme moukou tak, aby se těsto nelepilo. Uděláme bochánek a necháme kynout aspon hodinku.
Po hodince opět prohněteme a necháme zase kynout, tak půl hodinky. Pak vyválíme asi na 1 cm silný čtverec.
Vykrajujeme kolečka hrnečkem a necháme tak 10 minut nakynout.
Ve vyšší pánvi si rozpálíme větší množství oleje a pak pomalu kolečka smažíme na obouch stranách.
Studené zdobíme povidly, tvarohem a šlehačkou. Dobrou chuť!