Domácí veka na chlebíčky

Recept Domácí veka na chlebíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché, chutné a hlavně domácí. Rozvoní Vám při pečení celý byt/dům. Dovolím si říci, že je mnohem chutnější než ta z obchodu. Na silvestrovské nebo narozeninové chlebíčky jako stvořená. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

300 ghladká mouka
100 gpolohrubá mouka
100 ghrubá mouka
1 lžičkasůl
300 mlvlažná voda
40 gdroždí
1 lžičkakrystalový cukr
1 lžíceolej
na potřenímléko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. V troše vlažné vody rozpustíme lžičku cukru a přidáme droždí. Odložíme bokem. V druhé misce smícháme prosáté mouky, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
  2. Po vykynutí těsto přendáme na pracovní desku, rozdělíme na 3 části a každou část rozválíme, srolujeme a uložíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout na plechu asi půl hodinu.
  3. Pak je potřeme mlékem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu.
  4. Po upečení je přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit