Domácí vepřovka

Přidal: rebeka, 4.3.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Zavařeniny, Chuťovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Až mi sliny tečou. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 4.3.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Zavařeniny, Chuťovky
SUROVINY
1 kg hodně libového bůčku s kůží, nebo bůček napůl s pleckem
1,9 dkg rychlosoli, nebo-li pragandy !!! POZOR to jsou necelá 2 dkg!!!
- Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
- Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
- První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
- Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU