NejRecept.cz Pomazánky Paštiky Domácí vepřovka (Rillettes de Connerré)
Domácí vepřovka (Rillettes de Connerré)
Recept Domácí vepřovka (Rillettes de Connerré)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nebojte se vyzkoušet i takovou dobrotu. Já jsem se nejprve bála, ale po vyzkoušení jsem skonstatovala, že je to opravdu jednoduché a zvládnete to určitě i vy. Tak dobré, tak chutné, to z obchodu nebude :). Je pravdou, že nejlepší to je připravovat z domácích surovin (někdy se zabíjelo u babičky a dědečka a dostupnost těchto surovin jako je surové sádlo a vepřové kosti, či kůže byla na výbornou), ale tak já jsem to kupovala a výsledek stál i tak určitě zato. Autor: Dulinka

dobrotydulinka dobrotydulinka    ·   10.4.2017

Domácí vepřovka (Rillettes de Connerré)

Nebojte se vyzkoušet i takovou dobrotu. Já jsem se nejprve bála, ale po vyzkoušení jsem skonstatovala, že je to opravdu jednoduché a zvládnete to určitě i vy. Tak dobré, tak chutné, to z obchodu nebude :). Je pravdou, že nejlepší to je připravovat z domácích surovin (někdy se zabíjelo u babičky a dědečka a dostupnost těchto surovin jako je surové sádlo a vepřové kosti, či kůže byla na výbornou), ale tak já jsem to kupovala a výsledek stál i tak určitě zato. Autor: Dulinka

Suroviny
2 kg
vepřového masa (různé druhy)
1,5 kg
syrového sádla
750 ml
vody
30 g
soli
6 g
pepře
vepřové kosti
vepřová kůže
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sádlo a maso nakrájíme na větší kostky. Sádlo dáme do velkého hrnce a zahříváme na mírném plameni, dokud se nám nezačnou tvořit škvarečky (kostky sádla pustí tuk a začnou zlátnout).
  2. Postupně přidáváme k sádlu maso a promícháváme. Zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme hodinku, občas promícháme.
  3. Po jedné hodině.Snížíme plamen (plotýnku =D) na minimum, zaklopíme pokličkou a vaříme 3 hodiny.
  4. O 3 hodiny později.Přidáme sůl, kosti a kůži. Kosti a kůže nejsou podmínkou, ale vepřovce dodají další skvělou chuť. Promícháme a necháme mírně probublávat další 3 hodinky, ale už nedáváme pokličku.
  5. O další 3 hodiny později.Z vepřovky vyndáme kosti a kůži. Masíčko se sice rozpadá, ale můžeme mu trochu pomoci vidličkou nebo šťouchadlem, aby se pak lépe mazalo na chleba. Přidáme pepř, promícháme a vypneme plotýnku.
  6. Vepřovku necháme odpočívat a vymyjeme si nádoby do kterých ji budeme dávat. Děrovanou naběračkou naplníme připravené nádoby a každou vepřovku zalijeme zbylým tukem. Když je vepřovka mírně zchladlá, uzavřeme a necháme zcela vychladnout. Vepřovku můžeme i zamrazit, ale nejdříve ji necháme vychladit v lednici.

Můj blog: Dobroty Dulinka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář