Domácí voňavé rohlíky

Recept Domácí voňavé rohlíky

Přidal: , 31.7.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí voňavé rohlíky z celozrnné, žitné a hladké pšeničné mouky. Vrch posypaný semínky.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.7.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Pečivo

SUROVINY

Budeme potřebovat:

400 mlmléko
2 ksžloutky
1/2 lžícekr. cukr
1 lžícesůl
100 mlolej
300 gžitná mouka
400 gcelozrnná mouka
100 ghladká mouka
1 bal.sušené droždí
1 lžícesezam
1 lžícelněná semínka
2 ksbílky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Když je cukr rozpuštěný, přidáme droždí a necháme chvíli odstát.
  2. Žloutky, sůl, mléko a olej utřeme vidličkou, přidáme mouku, kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zpracované těsto zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo. Necháme kynout cca 60 minut.
  3. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které rozválíme na tenký plát, který srolujeme. Rohlíky ukládáme na olejem vymazaný plech na pečení.
  4. Bílky vyšleháme vidličkou a potřeme rohlíky. Posypeme semínky a necháme je odpočívat ještě cca 10 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů do zlata.
  5. Upečené rohlíky zakryjeme utěrkou a necháme chvíli odstát. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit