100 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Když je cukr rozpuštěný, přidáme droždí a necháme chvíli odstát.
Žloutky, sůl, mléko a olej utřeme vidličkou, přidáme mouku, kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zpracované těsto zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo. Necháme kynout cca 60 minut.
Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které rozválíme na tenký plát, který srolujeme. Rohlíky ukládáme na olejem vymazaný plech na pečení.
Bílky vyšleháme vidličkou a potřeme rohlíky. Posypeme semínky a necháme je odpočívat ještě cca 10 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů do zlata.
Upečené rohlíky zakryjeme utěrkou a necháme chvíli odstát. Dobrou chuť!