NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Domácí voňavé rohlíky
Domácí voňavé rohlíky
Recept Domácí voňavé rohlíky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Domácí voňavé rohlíky z celozrnné, žitné a hladké pšeničné mouky. Vrch posypaný semínky.

NejLucka NejLucka    ·   31.7.2015

Domácí voňavé rohlíky

Domácí voňavé rohlíky z celozrnné, žitné a hladké pšeničné mouky. Vrch posypaný semínky.

Suroviny

Budeme potřebovat:

400 ml
mléko
2 ks
žloutky
1/2 lžíce
kr. cukr
1 lžíce
sůl
100 ml
olej
300 g
žitná mouka
400 g
celozrnná mouka
100 g
hladká mouka
1 bal.
sušené droždí
1 lžíce
sezam
1 lžíce
lněná semínka
2 ks
bílky
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Když je cukr rozpuštěný, přidáme droždí a necháme chvíli odstát.
  2. Žloutky, sůl, mléko a olej utřeme vidličkou, přidáme mouku, kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zpracované těsto zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo. Necháme kynout cca 60 minut.
  3. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které rozválíme na tenký plát, který srolujeme. Rohlíky ukládáme na olejem vymazaný plech na pečení.
  4. Bílky vyšleháme vidličkou a potřeme rohlíky. Posypeme semínky a necháme je odpočívat ještě cca 10 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů do zlata.
  5. Upečené rohlíky zakryjeme utěrkou a necháme chvíli odstát. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář