Domácí voňavé rohlíky

Domácí voňavé rohlíky z celozrnné, žitné a hladké pšeničné mouky. Vrch posypaný semínky.

Přidal:, 31.7.2015
Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Pečivo
Recept Domácí voňavé rohlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 mlmléko
2 ksžloutky
1/2 lžícekr. cukr
1 lžícesůl
100 mlolej
300 gžitná mouka
400 gcelozrnná mouka
100 ghladká mouka
1 bal.sušené droždí
1 lžícesezam
1 lžícelněná semínka
2 ksbílky

Postup přípravy

  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Když je cukr rozpuštěný, přidáme droždí a necháme chvíli odstát.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Žloutky, sůl, mléko a olej utřeme vidličkou, přidáme mouku, kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zpracované těsto zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo. Necháme kynout cca 60 minut.
  3. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které rozválíme na tenký plát, který srolujeme. Rohlíky ukládáme na olejem vymazaný plech na pečení.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Bílky vyšleháme vidličkou a potřeme rohlíky. Posypeme semínky a necháme je odpočívat ještě cca 10 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů do zlata.
  5. Upečené rohlíky zakryjeme utěrkou a necháme chvíli odstát. Dobrou chuť!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Zdroj: Coolinarika