NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Domácí žirafa houstičky
Domácí žirafa houstičky
Recept Domácí žirafa houstičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Kvietok278

Domácí pečivo má každý rád. Tyto housky, přelité polevou z kakaa jsou vynikající volbou na snídani.

Kvietok278 Kvietok278    ·   28.5.2015

Domácí žirafa houstičky

Domácí pečivo má každý rád. Tyto housky, přelité polevou z kakaa jsou vynikající volbou na snídani.

Suroviny

Budeme potřebovat:

450 g
hl. mouky + 10 g pro další práci
3 dcl
teplého mléka
1 lžička
soli
2 lžíce
cukru
2 lžíce
oleje
1/2 kostky
čerstvého droždí (ne sušeného)
5 g
kurkuma prášek

Poleva (šálek 250 ml):

1/4 šálku
mouky
půl šálku
vody
1 lžička
kakaa
1 lžička
sušeného droždí
1 lžíce
oleje
špetka
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si uděláme kvásek. Kvasnice rozpustíme v mléku, do kterého jsme přidali 1 lžíce cukru. Počkáme, až tekutina vykyne a přidáme mouku a ostatní ingredience na těsto a mísíme, dokud se nám těsto neodlepuje od ruky.
  2. Necháme pod utěrkou vykynout 45 minut až hodinu.
  3. Těsto si rozdělíme na přibližně 12 dílů.
    Rukama tvarujeme kuličky. Rozložíme je na pečící papír na plech a necháme 15 minut odpočívat.
  4. Pokud kuličky kynou, připravíme si kakaovou polevu. Všechny ingredience, kromě sušeného droždí, to přijde až těsně před samotným mazáním. Smícháme a nalijeme na bochánky.
  5. Kuličky namažeme a necháme ještě deset minut stát, aby se povlak zastabilizoval.
  6. Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů. Poleva se během pečení jemně odděluje od světlého těsta a tím se vytváří dizajn, jaký má na kůži žirafa. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář