Dort HRK HRK se šlehačkou

Vynikající dort, který jsem objevila na návštěvě u kamarádky ze Slovenska. Tam se to nazývá ,,trasená torta,, nebo ještě i dort hrk-hrk a to proto, protože krém, který je v tomto sladkém dezertu se připravuje bez vaření, bez dlouhé přípravy, bez žádných komplikací jako například sražení s máslem nebo hrudky, .... stačí pouze zatřást v misce všechny suroviny a olééééé krém je na světě. Autor: Marta M.

Přidal:, 27.12.2016
Kategorie: Dorty
Dort HRK HRK se šlehačkou

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
150 gmoučkový cukr
120 gpolohrubá mouka
1 PLolej
Krém:
500 mlsmetana ke šlehání
2 bal.vanilkový pudink bez vaření
2 konzervy(malé) mandarinky
1 bal.šlehačka v prášku
podle potřebymléko
džem na potření
čokoládová rýže na ozdobu

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem vyšlehám, přidám olej a nakonec střídavě mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh.
  2. Vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Dám do vyhřáté trouby a peču na 180 stupňů.
  3. Vše, co potřebujeme na krém - vanilkový pudinkový prášek bez vaření, šlehačku a mandarinky) dám do uzavíratelné misky a třesu, dokud neztuhne cca 2 min.
  4. Korpus namažu džemem a pak krémem.
  5. Navrch vyšlehám práškovou šlehačku (návod na obalu).