Dort s ovocem a želatinou

Nedávno jsem měla svátek, tak jsem chtěla pohostit své hosty nějakou sladkou dobrotou. V obchodě měli akci na banány a také na jahody, tak jsem hned sebrala obojí a vykouzlila jsem v kuchyni tento krásně koláček se želatinou. Byl osvěžující a velmi chutný. Na to, jak se mi moc nechtělo péct, tak mi docela vyšel, ačkoli na fotce nevypadá až tak dobře jako opravdu :) Autor: Adddy

Recept Dort s ovocem a želatinou

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce (poloviční dávka, na plech jednou tolik)
polohrubá mouka
cukru krupice
špetka prášku do pečiva
olej
Krém:
1 bal.zakysaná smetana
1 kelímekbílého jogurtu
1 lžičkacukr krupice
Na dozdobení:
ovoce (jahoda, banán, kiwi,..)
pytlíkželatiny
2 lžičkycukru

Postup přípravy

  1. Použiji náš domácí recept na jednoduchý piškot. Kolik váží vejce, tolik cukru krupice, tolik polohrubé mouky. Oddělím žloutek od bílku, ušlehám bílky. V míse smíchám žloutky s cukrem, olejem, na 1 vejce 2 lžíce vody, přimíchávám mouku s práškem do pečiva.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Na závěr vmíchám sníh. Upéct a nechat vychladit.
  3. Smíchám si v misce zakysanou s jogurtem a cukrem, natřu na piškot. Pokladu kousky ovoce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Připravím si želatinu dle návodu na obalu. Nechám zchladnout, když vidím, že už tuhne, po lžících ji kladu na ovoce. Nechám chvíli ztuhnout v lednici.