NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Dortík s mascarpone krémem a ganache polevou
Dortík s mascarpone krémem a ganache polevou
Recept Dortík s mascarpone krémem a ganache polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Haanka

Celá lednice mi tím voní. Korpus je již asi všeobecně známý. Je to nejlepší recept, jaký existuje na těsto. Bez přidání prášku do pečiva, stačí, když pořádně vyšleháte bílky do pěny a máte vyhráno. Plnila jsem mascarpone krémem, na vrch jsem dělala ganache polevu a zdobila ovocem a čokoládovými vajíčky a tyčinkami. Při zdobení se vyhrajte, já to prostě miluju. Autor: Haanka

Haanka    ·   12.3.2018

Dortík s mascarpone krémem a ganache polevou

Celá lednice mi tím voní. Korpus je již asi všeobecně známý. Je to nejlepší recept, jaký existuje na těsto. Bez přidání prášku do pečiva, stačí, když pořádně vyšleháte bílky do pěny a máte vyhráno. Plnila jsem mascarpone krémem, na vrch jsem dělala ganache polevu a zdobila ovocem a čokoládovými vajíčky a tyčinkami. Při zdobení se vyhrajte, já to prostě miluju. Autor: Haanka

Suroviny

Korpus:

6 ks
vajec
240 g
kr. cukru
6 lžic
oleje
špetka
soli
240 g
hl. mouky

Krém 1:

400 ml
šlehačky na šlehání
2 bal.
mascarpone
3 KL
karamelové pasty
dle chuti
cukr moučka

Krém 2:

250 g
mascarpone
200 ml
šlehačky
dle chuti
cukr
1 KL
vanilkového aroma

Poleva:

100 ml
smetana ke šlehání
100 g
čokoláda na vaření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky s cukrem míchame robotem na maximum,a to tak dlouho, dokud je opravdu hodně pevný.. zjistiíte zkouškou, že do sněhu namočite špičku prstu a sníh vám při otočeni prstu stoji nahoru a nehne se.
  2. Pak přidate olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - už neee úplně na maximum a nakonec už jen metličkou ručne mouku.
  3. Pekla jsem na 180°C cca 45 minut recept je od Mirky Juráskové a je vynikajicí Příprava receptu Dortík s mascarpone krémem a ganache polevou, krok 1. Forma 26 cm.
  4. Krém 1:
    Vyšleháme do tuha. (pastu jsem koupila v dortisimu, mají plno druhu).
  5. Krém 2:
    Vše spolu vyšlehat dotuha.
  6. Poleva je čokoládová ganache. 100 ml smetany nechat přijít k varu a v tom pak rozpustit 100 g čokolády na vaření, nechat úplně vystydnout!

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář