NejRecept.cz Část dne Oběd Dost bylo smažených bedel. Jednoduchá a výborná roláda z bedel, jakou jste ještě nejedli.
Dost bylo smažených bedel. Jednoduchá a výborná roláda z bedel, jakou jste ještě nejedli.
Recept Dost bylo smažených bedel. Jednoduchá a výborná roláda z bedel, jakou jste ještě nejedli.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Monika Kšinská

Dnes mi kolegyně přinesla úplně neznámou dobrotu – bedlovou roládu, která byla tak dobrá, že jsem si od ní musela vyžádat recept. Je velmi jednoduchý. Roládu můžete naplnit čímkoliv, co máte doma. Nejlépe se do ní hodí kombinace šunky a sýra. Autor: Monika Kšinská

Naďa Černá Naďa Černá    ·   3.10.2024

Dost bylo smažených bedel. Jednoduchá a výborná roláda z bedel, jakou jste ještě nejedli.

Dnes mi kolegyně přinesla úplně neznámou dobrotu – bedlovou roládu, která byla tak dobrá, že jsem si od ní musela vyžádat recept. Je velmi jednoduchý. Roládu můžete naplnit čímkoliv, co máte doma. Nejlépe se do ní hodí kombinace šunky a sýra. Autor: Monika Kšinská

15 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
bedly
podle chuti
Bambino nebo jiný tavený sýr
podle potřeby
šunka
podle potřeby
sýr
4 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Sezóna hub je v plném proudu, proto by byla škoda ji nevyužít a nepřipravit si různé zajímavé a chutné pokrmy k obědu či večeři. Jedním z nich je tato vynikající bedlová roláda, kterou můžete jíst samostatně, případně si k ní naservírovat zeleninový salát nebo pečené brambory.

  1. Bedly očistíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby byl celý zakrytý.
  2. Houby potřeme Bambinem nebo jiným taveným sýrem, položíme na ně šunku, sýr a dáme péct na 180 °C, dokud nesplasknou (cca 10 až 15 minut v závislosti na jejich velikosti).
  3. Následně bedly vyjmeme z trouby, polijeme je rozšlehanými, osolenými a opepřenými vejci a dáme znovu péct na dalších přibližně 10 minut. Vejce musí ztuhnout.
  4. Ještě teplou roládu srolujeme, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář