NejRecept.cz Saláty Zálivky a dressingy Dressingy/omáčky ke grilovanému masu
Dressingy/omáčky ke grilovanému masu
Recept Dressingy/omáčky ke grilovanému masu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   7.6.2015

Dressingy/omáčky ke grilovanému masu

Grilovací sezóna je v plném proudu. Pokud rádi grilujete, recept na tyto omáčky ke grilovanému masu je pro Vás ideální.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Pikantní omáčka:

2 ks
cibule
1/2 ks
rajče
2 lžíce
olivový olej
1 lžička
koriandr
1 lžíce
citronová šťáva nebo ocet
1 ks
pálivá paprička
kopr
sůl
pepř
mletá červená paprika

Hořčicovo-medová omáčka:

2 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
majonéza
2 lžíce
dijonská hořčice
1 lžíce
med
1 stroužek
česnek
1 lžička
citronová šťáva
1 lžíce
olivový olej
bílý pepř

Kari omáčka:

2 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
majonéza
2 lžíce
bílý jogurt
1/2 lžičky
kari koření
2 stroužky
česnek
1 lžička
ocet
červená mletá paprika
pepř

Majonézová omáčka s česnekem:

2 ks
vejce
2 lžíce
sůl
4 stroužky
česnek
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
citronová šťáva
1 lžíce
jogurt
pepř
červená paprika
sůl

Koprová omáčka:

2 lžíce
majonéza
2 lžíce
bílý jogurt
1 lžíce
zakysaná smetana
2 stroužky
česnek
1 svazek
kopr
červená mletá paprika
pepř
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pikantní omáčka:
    Cibuli a pálivou papričku nakrájíme na menší kousky a všechno vložíme do kuchyňského robota. Přidáme ostatní suroviny kromě oleje a mixujeme dohladka. Nakonec přidáme olivový olej a promícháme.
  2. Horčicovo-medová omáčka:
    Smetanu, majonézu a dijonskou hořčici smícháme v misce. Přidáme prolisovaný česnek, bílý pepř a citrónovou šťávu. Na závěr přimícháme med, který jsme rozšlehali vidličkou v olivovém oleji.
  3. Kari omáčka:
    Smetanu, majonézu a bílý jogurt (můžeme použít i kyselé mléko) smícháme v misce. Přidáme mletou červenou papriku, pepř, prolisovaný česnek, kari koření a promícháme. Na závěr přidáme ocet a znovu důkladně vymícháme.
  4. Majonézová omáčka s česnekem:
    Všechny suroviny na přípravu této omáčky vymixujeme v misce mixérem /kromě citronové šťávy a oleje - ten tenkým proudem přidáváme do ušlehané hmoty na závěr/. Ochutíme citronovou šťávou. Omáčku skladujeme v chladničce.
  5. Koprová omáčka:
    Majonézu, jogurt a smetanu smícháme v misce. Osolíme a opepříme podle chuti. Kopr nasekáme na drobno, stejně tak i česnek (můžeme přidat i prolisovaný - podle chuti). Namísto kopru můžeme přidat čerstvé bylinky - bazalku, petržel, tymián, ...

Zdroj: Vk

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář