Drožďová polévka s knedlíčky

Droždí se kdysi používalo stále a přidávalo se téměř do každého jídla. Dnes jsem si zavzpomínala na mé staré časy a připravila jsem drožďovú polévku s drožďovými knedlíčky. Pokud vám nevadí chuť droždí, určitě zkuste. Mně například velmi chutná i drožďová pomazánka, kterou si natírám na domácí křupavé pečivo. Je to tedy ale dobrota. Už teď se mi sbíhají sliny, takže v blízké době si ji musím připravit. :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 2.3.2017
Kategorie: Nejlepší polévky, Polévky
Recept Drožďová polévka s knedlíčky

Suroviny

Polévka:
2 lžícesádla
1 kscibule
1 kspetržel
1 ksmrkev
20 cmpórku
42 gdroždí
1 ksvejce
1000 mlhovězího nebo zeleninového vývaru
dle chutisůl, pepř
pažitka, libeček, petrželová nať...
Drožďové knedlíčky:
42 gdroždí
1 ksmenší cibule
1 stroužekčesneku
1 lžícesádla
3 lžícemléka
1 ksvejce
hrststrouhanky
2 lžičkymajoránky
1 lžícinasekané petrželové natě
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Na sádle v hrnci osmahneme dosklovata cibuli, přidáme nedrobnno pokrájenou zeleninu a chvilku restujeme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Rozdrobíme droždí a přidáme k zelenině.
  3. Osmahneme dorůžova a vyklepneme vejce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Až se nám začnou dělat "cucky", zalejeme vývarem. Osolíme, opepříme podle chuti. Vaříme cca 10 minut.
  5. Zavaříme knedlíčky a přidáme "zelené".Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Knedlíčky:
    Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dosklovata na rozpáleném sádle, přidáme nejenou posekaný nebo prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme rozdrobené droždí a vymícháme na kašičku. Pak přidáme mléko a necháme vychladnout.
  7. Pak přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme tak, aby byla hmota vláčná. Strouhanku podle potřeby přidáme. V dlaních tvarujeme knedlíčky a zaváříme přímo v polévce nebo ve vodě. Vaříme cca 10 minut, dokud nevyplavou nad hladinu.

Můj blog: Vaření s Tomem