Dukátové buchtičky s vanilkovým pudinkem

Sladké hlavní jídlo, oblíbené hlavně u dětí. Sem tam si třeba pochutnat i na takové sladké dobrotě.

Přidal:, 12.3.2015
Kategorie: Moučníky, Hlavní jídla, Chuťovky, Dezerty, Buchty
Recept Dukátové buchtičky s vanilkovým pudinkem

Suroviny

Budeme potřebovat: (Dávka cesta je na malý plech)
500 ghladká mouka
3 lžícekr. cukr
2 lžíceolej
sušené droždí na 500 g mouky
300 - 350 mlmléka
1 ksvejce
špetkasůl
Pudink:
800 mlmléka
4 lžícekr. cukr
2 bal.vanilkový pudink

Postup přípravy

  1. Smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme vlažné mléko, vejce a olej. Vypracujeme vláčné lesklé těsto, které se nám odlepuje od misky i vařečky.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Přikryté dáme vykynout (cca 1 hodinku) na teplé místo, nebo do pootevřené trouby zapnuté na 50 stupňů.
  3. Vykynuté vyklopíme na desku /už nehneteme/, odřezáváme z něj pásy cca 2-3 cm široké, trošku je rukou natáhneme a nařežeme na malé kousky (čtverečky), které házíme na olejem vymazaný plech.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Vrch a boky každého čtverce potřeme olejem a přitiskneme je k sobe.
  5. Necháme nakynout tak 15 min a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Po upečení je necháme mírne vychladnout a podáváme s pudinkem (Do mléka přidáme cukr a pudinkové prášky - vaříme do zhoustnutí.). Dobrou chuť!Tip: Piškotový beránek za 15 Kč

Zdroj: Pečené, varené s Ivou