Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem

Dnes u nás tradiční jídlo bez masa, ale tak není to nic zelené, přestože je zelený čtvrtek. Ale na večeři připravím špenátový prívarek, to abychom neměli velké výčitky, že letos vynechám zelené. S vajíčkem a chlebem. Autor: Milka

Přidal:, 29.3.2018
Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Dukátové buchtičky
Recept Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem

Suroviny

Těsto:
1 kgpolohrubé mouky
6 dlvlažného mléka
špetkasoli
2 ksvejce
4 PLcukru
1 kostkadroždí
1 a půldl oleje
Krém:
1 lmléka
2 bal.vanilkové pudinky
2 bal.vanilky
2 ksžloutky

Postup přípravy

  1. Zpracovat, nechat vykynout, vyválet do válečka podle obrázku a odřezávat malé kousky, které ukládáme do pekáče vymazaného olejem vedle sebe a pak je potíráme olejem, aby se neslepily.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Druhý způsob je udělat z těsta válečky, které přeložíte do pekáčku a nožem je nakrájíte na menší kousky. Je to rychlejší, než krájet jednu po druhé samostatně. Já jsem ale zvyklá samostatně.
  3. Pečeme při 180 stupních do růžova.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Hotové polijeme na talíři pudinkem.