Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem

Dnes u nás tradiční jídlo bez masa, ale tak není to nic zelené, přestože je zelený čtvrtek. Ale na večeři připravím špenátový prívarek, to abychom neměli velké výčitky, že letos vynechám zelené. S vajíčkem a chlebem. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 29.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem

Suroviny

Těsto:
1 kgpolohrubé mouky
6 dlvlažného mléka
špetkasoli
2 ksvejce
4 PLcukru
1 kostkadroždí
1 a půldl oleje
Krém:
1 lmléka
2 bal.vanilkové pudinky
2 bal.vanilky
2 ksžloutky

Postup přípravy

  1. Zpracovat, nechat vykynout, vyválet do válečka podle obrázku a odřezávat malé kousky, které ukládáme do pekáče vymazaného olejem vedle sebe a pak je potíráme olejem, aby se neslepily.
  2. Druhý způsob je udělat z těsta válečky, které přeložíte do pekáčku a nožem je nakrájíte na menší kousky. Je to rychlejší, než krájet jednu po druhé samostatně. Já jsem ale zvyklá samostatně.
  3. Pečeme při 180 stupních do růžova.
  4. Hotové polijeme na talíři pudinkem.