NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem
Recept Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   29.3.2018

Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem

Dnes u nás tradiční jídlo bez masa, ale tak není to nic zelené, přestože je zelený čtvrtek. Ale na večeři připravím špenátový prívarek, to abychom neměli velké výčitky, že letos vynechám zelené. S vajíčkem a chlebem. Autor: Milka

Suroviny

Těsto:

1 kg
polohrubé mouky
6 dl
vlažného mléka
špetka
soli
2 ks
vejce
4 PL
cukru
1 kostka
droždí
1 a půl
dl oleje

Krém:

1 l
mléka
2 bal.
vanilkové pudinky
2 bal.
vanilky
2 ks
žloutky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zpracovat, nechat vykynout, vyválet do válečka podle obrázku a odřezávat malé kousky, které ukládáme do pekáče vymazaného olejem vedle sebe a pak je potíráme olejem, aby se neslepily.
  2. Druhý způsob je udělat z těsta válečky, které přeložíte do pekáčku a nožem je nakrájíte na menší kousky. Je to rychlejší, než krájet jednu po druhé samostatně. Já jsem ale zvyklá samostatně.
  3. Pečeme při 180 stupních do růžova.
  4. Hotové polijeme na talíři pudinkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář