Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem

Recept Dukátové buchtičky se žloutkově vanilkovým krémem

Přidal: , 29.3.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Dukátové buchtičky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dnes u nás tradiční jídlo bez masa, ale tak není to nic zelené, přestože je zelený čtvrtek. Ale na večeři připravím špenátový prívarek, to abychom neměli velké výčitky, že letos vynechám zelené. S vajíčkem a chlebem. Autor: Milka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.3.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Dukátové buchtičky

SUROVINY

Těsto:

1 kgpolohrubé mouky
6 dlvlažného mléka
špetkasoli
2 ksvejce
4 PLcukru
1 kostkadroždí
1 a půldl oleje

Krém:

1 lmléka
2 bal.vanilkové pudinky
2 bal.vanilky
2 ksžloutky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zpracovat, nechat vykynout, vyválet do válečka podle obrázku a odřezávat malé kousky, které ukládáme do pekáče vymazaného olejem vedle sebe a pak je potíráme olejem, aby se neslepily.
  2. Druhý způsob je udělat z těsta válečky, které přeložíte do pekáčku a nožem je nakrájíte na menší kousky. Je to rychlejší, než krájet jednu po druhé samostatně. Já jsem ale zvyklá samostatně.
  3. Pečeme při 180 stupních do růžova.
  4. Hotové polijeme na talíři pudinkem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit