NejRecept.cz Dezerty Koláče Dunajské vlny - ovocný koláček s lahodným krémem
Dunajské vlny - ovocný koláček s lahodným krémem
Recept Dunajské vlny - ovocný koláček s lahodným krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Byli jsme na návštěvě na Slovensku a tam jsem jedla jeden z nejlepších dezertů. Miluji ovocné koláče a tento byl opravdu velmi ale velmi chutný. Samozřejmě hned jsem si vypýtala recept a sdílím ho s vámi. Chutné těsto, ovoce a neodolatelný krém, který připravíte ze šťávy z ovoce. Autor: Marta M.

Marta Mlyn    ·   4.12.2017

Dunajské vlny - ovocný koláček s lahodným krémem

Byli jsme na návštěvě na Slovensku a tam jsem jedla jeden z nejlepších dezertů. Miluji ovocné koláče a tento byl opravdu velmi ale velmi chutný. Samozřejmě hned jsem si vypýtala recept a sdílím ho s vámi. Chutné těsto, ovoce a neodolatelný krém, který připravíte ze šťávy z ovoce. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
Hera
250 g
moučkový cukr
6 ks
vajíčka
400 g
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva
2 - 3 PL
kakao

Krém:

1/2 l
šťáva z kompotu (+meruňky)
1 ks
zlatý klas
5 PL
moučkový cukr
250 g
másla
čokoláda na polevu nebo posyp
Postup receptu
Vytisknout

Jednoduché a přitom tak chutné. Přesně takové jsou Dunajské vlny, které patří mezi oblíbené tradiční zákusky mnoha domácností. Pokud je neznáte nebo jste je ještě nezkoušeli, určitě to napravte. Inspirovat se můžete mým receptem.

  1. Heru utřeme s cukrem a postupně přimícháváme po jednom žloutku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do vymíchání hery postupně přidávám střídavě mouku s práškem do pečiva a sníh. Je to takové třené - piškotové těsto.
  2. Polovinu těsta rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Do druhé půlky přimícháme 3 PL kakaa a 3 PL šťávy z kompotu. Utřeme a namažeme na světlé těsto.
  4. Na to poklademe poloviny meruněk řeznou stranou nahoru. Pokud jsou velké tak je ještě překrojíme.
  5. Použila jsem 2 ks 7 dcl láhve (domácí, ale můžete také koupené, pokud jste v létě nenakládáli). Dám péct na 210 st. asi 20 min.
  6. Náplň: Ve šťávě rozmícháme zlatý klas a uvaříme hustý pudink. Máslo utřeme s cukrem. Pudink necháme vychladnout. Puding po trošce zašleháváme do másla. Vyšleháme na hladký krém.
  7. Krém namažeme na vychladlý koláč. Polijeme čokoládovou polevou nebo posypeme nastrouhanou čokoládou.

Před servírováním počkejte, až krém i čokoládová poleva ztuhnou. Poté můžete koláč nakrájet na obdélníky nebo čtverce a podávat. Dezert se hodí nejen jako sladká tečka za obědem během běžných dnů, ale také na různé posezení s blízkými či oslavy.

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář