Dušená mrkev

Mrkev má spoustu vitamínů, proto si ji třeba dopřát v pořádném množství. Dá se podávat jako příloha (například jako salát) k hlavnímu jídlu, dá se přidat do omáčky, do smoothie nápojů nebo ji můžete chroupat jen tak syrovou u telky. Já jsem připravila dušenú mrkev namísto masa s omáčkou. K tomu jsem podávala jako přílohu klasické uvařené brambory s trochou másla. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 9.2.2017
Kategorie: Oběd
Recept Dušená mrkev

Suroviny

Podle počtu strávníků:
mrkev
máslo
hladká mouka
voda
sůl, cukr

Postup přípravy

  1. Mrkev si očistíme a nastrouháme na hrubo. V hrnci si rozpustíme máslo a na tom másle si uděláme jíšku z hladké mouky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Přidáme tam tu mrkev a podlijeme trochou vody.
  3. Trochu to osolíme a pod pokličkou to necháme dusit do změknutí mrkve.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pak už jen podle chuti osladíme. Přeji dobrou chuť.=)