Dušená vepřová játra s rýží

Jsem ráda, že už v dětství mě mamka naučila jíst vnitřnosti. Dnes je již raritou najít toho, kdo nemá problém vložit do úst játra nebo srdce. Pokud víte toto jídlo správně připravit, tak nejí o čem. Je to opravdu pochoutka a zadruhé jsou vnitřnosti i zdravé. Připravit je víte na milion způsobů, já vám přináším recept na dušená vepřová játra. K tomu klasická příloha, rýže. Autor: Milka

Přidal:, 22.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Dušená vepřová játra s rýží

Suroviny

1 kgvepřových jater
2 ksvelké cibule
2 PLsádla
2 lžičkymletého kmínu
1/2 lžičkymletého pepře
2 lžičkymleté ​​červené papriky
6 ksnového koření
4 dlrajčatový protlak
3 lžičkysolamylu
sůl
majoránka

Postup přípravy

  1. Játra omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na sádle si osmahneme cibuli, kterou jsme pokrájali na kostičky.
  2. Přidáme mletý kmín a trochu opečeme. Vezmeme z plamene a přidáme červenou papriku.
  3. Podlijeme 1/2 dl vody a přidáme a přidám játra a mleté ​​koření. Opečeme, přidáme rajčatový protlak a 1 dl vody. Chvíli povaříme, pak rozmícháme solamyl ve studené vodě a játra zahustíme.
  4. Pak přidáme majoránku a sůl.
  5. Podáváme s rýží nebo s bramborami.