NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Dušená vepřová játra s rýží
Dušená vepřová játra s rýží
Recept Dušená vepřová játra s rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   22.3.2018

Dušená vepřová játra s rýží

Jsem ráda, že už v dětství mě mamka naučila jíst vnitřnosti. Dnes je již raritou najít toho, kdo nemá problém vložit do úst játra nebo srdce. Pokud víte toto jídlo správně připravit, tak nejí o čem. Je to opravdu pochoutka a zadruhé jsou vnitřnosti i zdravé. Připravit je víte na milion způsobů, já vám přináším recept na dušená vepřová játra. K tomu klasická příloha, rýže. Autor: Milka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vepřových jater
2 ks
velké cibule
2 PL
sádla
2 lžičky
mletého kmínu
1/2 lžičky
mletého pepře
2 lžičky
mleté ​​červené papriky
6 ks
nového koření
4 dl
rajčatový protlak
3 lžičky
solamylu
sůl
majoránka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Játra omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na sádle si osmahneme cibuli, kterou jsme pokrájali na kostičky.
  2. Přidáme mletý kmín a trochu opečeme. Vezmeme z plamene a přidáme červenou papriku.
  3. Podlijeme 1/2 dl vody a přidáme a přidám játra a mleté ​​koření. Opečeme, přidáme rajčatový protlak a 1 dl vody. Chvíli povaříme, pak rozmícháme solamyl ve studené vodě a játra zahustíme.
  4. Pak přidáme majoránku a sůl.
  5. Podáváme s rýží nebo s bramborami.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář