Dušené ledvinky s rýží

Přidal: NejLucka, 3.6.2015
Kategorie: Vnitřnosti, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduché, rychle připravené a hlavně chutné. Jako přílohu můžeme zvolit rýži nebo bramborovou kaši. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 3.6.2015
Kategorie: Vnitřnosti, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
6 ksvepřových ledvinek
100 gslaniny
2 stroužkyčesneku
mléko
cibule
kmín
nové koření
pepř
sůl
česnek
masox
hladká mouka
hrst majoránky
- Ledvinky důkladně očistíme od močovodů a tuku, pokrájíme na nudličky a ponoříme do mléka. Takto je klidně můžeme nechat přes noc v lednici.
- Pak je dáme do sítka, důkladně propláchneme vodou a necháme odkapat. Do papiňáku dáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo dobrý uzený špek, necháme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
- Vhodíme ledvinky, přidáme drcený i celý kmín, pár kuliček nového koření, sůl, pepř, 2 utřené stroužky česneku, masox (nemusí být). Já dávám cayenský pepř nebo trochu chilli.
- Zarestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. V papiňáku cca 30 minut. V trošce vody rozmícháme vrchovatou lžíci hladké mouky, přidáme k ledvinkám a necháme provařit.
- Úplně na závěr přidáme hrst v dlaních podrcené majoránky. Ochutnáme a případně dosolíme či jinak doladíme chutě. Podávame s rýži.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU