NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Dušené ledvinky s rýží
Dušené ledvinky s rýží
Recept Dušené ledvinky s rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   3.6.2015

Dušené ledvinky s rýží

Jednoduché, rychle připravené a hlavně chutné. Jako přílohu můžeme zvolit rýži nebo bramborovou kaši. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

6 ks
vepřových ledvinek
100 g
slaniny
2 stroužky
česneku
mléko
cibule
kmín
nové koření
pepř
sůl
česnek
masox
hladká mouka
hrst majoránky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ledvinky důkladně očistíme od močovodů a tuku, pokrájíme na nudličky a ponoříme do mléka. Takto je klidně můžeme nechat přes noc v lednici.
  2. Pak je dáme do sítka, důkladně propláchneme vodou a necháme odkapat. Do papiňáku dáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo dobrý uzený špek, necháme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  3. Vhodíme ledvinky, přidáme drcený i celý kmín, pár kuliček nového koření, sůl, pepř, 2 utřené stroužky česneku, masox (nemusí být). Já dávám cayenský pepř nebo trochu chilli.
  4. Zarestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. V papiňáku cca 30 minut. V trošce vody rozmícháme vrchovatou lžíci hladké mouky, přidáme k ledvinkám a necháme provařit.
  5. Úplně na závěr přidáme hrst v dlaních podrcené majoránky. Ochutnáme a případně dosolíme či jinak doladíme chutě. Podávame s rýži.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář