Dvojctihodné koláče s drobenkou

Recept Dvojctihodné koláče s drobenkou

Přidal: Danula Vašíčková, 27.4.2018

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Trochu jsem si to tu zase provoněla :) Dnes jsem vyzkoušela tyhle koláče, těsto přesně podle receptu, vyšlo mi 32 kusů a i ty byly přes 10 cm velké. Ale těsto bylo nadýchané a rodina funěla z přejezení. Milujeme ich. Jedli bychom je až pokud bychom neodpadli, proto je nedělám z dvojité dávky. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Danula Vašíčková, 27.4.2018

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

500 ghladké mouky
100 gpolohrubé mouky
60 gmoučkového cukru
1 lžičkasoli
1 kostkačerstvého droždí
300 mlvlažného mléka
200 mloleje
2 ksžloutky
1 ksvejce na potření

Náplň:

2 kostkyměkkého tvarohu v alobalu
2 ksžloutky
1 bal.vanilkový cukr
cukr moučkadle chuti
2 lžícerumu

Mimo to:

povidla a drobenka (mouka + cukr + máslo v poměru 1:1:1)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V hrnečku si ohřejeme trochu mléka, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci hladké mouky, důkladně rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy vsypeme mouku (já míchám hladkou s polohrubou, ale není to nutné, stačí hladká), vlijeme kvásek, přidáme žloutky, olej, sůl a zbytek vlažného mléka a vymícháme hladké nelepivé těsto. Necháme v teple pěkně vykynout.
  3. Vykynuté rozdělíme na 32 bochánků, necháme pod igelitem ještě asi 10 minutek odpočinout a poté jednotlivě plníme tvarohem jako buchty, na plechu s pečícím papírem zploštíme a necháme kynout pod igelitem cca 30 minut.
  4. Pak do každého uděláme důlek (já používám omyté vajíčko, když udělám všechny důlky, rozklepnu ho, rozšlehám a potírám s ním koláče), naplníme povidly, okraje potřeme vejcem a celé posypeme drobenkou.
  5. Pečeme asi 25 minut na 170 stupňů. Hotové vyndám na mřížku a zastříknu rumem.
  6. Náplň: 2 kostky měkkého tvarohu v alobalu, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 2 lžíce rumu a mimo to povidla a drobenka.
  7. Pozn.: V pekárně je lepší zadělat jen poloviční množství.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit