NejRecept.cz Dezerty Koláče Dvojitý monte řez s lahodnou mléčnou čokoládou
Dvojitý monte řez s lahodnou mléčnou čokoládou
Recept Dvojitý monte řez s lahodnou mléčnou čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   13.6.2021

Dvojitý monte řez s lahodnou mléčnou čokoládou

Určitě znáte monte řezy, které před pár lety byly hitem internetového pečení. Já jsem zkusila nový, zahraniční recept, který jsem propracovala do mé dokonalosti a byl z toho opravdu skvělý, sladký dezert pro děti. Autor: Lacusin

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

6 ks
vejce
6 lžic
krystálový cukr
6 lžic
hladká mouka
1 ks
prášek do pečiva
4 lžíce
kakao
6 lžic
teplá voda

Krém:

1 l
mléko
100 g
škrob
60 g
krystálový cukr
100 g
bílá čokoláda
200 g
máslo

Poleva:

200 g
mléčná čokoláda
5 lžic
mléko
150 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky si oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme vodu a krátce zašleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C cca 10 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí.
  3. Na krém smícháme 200 ml mléka, škrob a cukr. 800 ml mléka dáme vařit. Vmícháme mléko se škrobem a cukrem a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme bílou čokoládu.
  4. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme vychlazenou směs s bílou čokoládou.
  5. Na polevu rozpustíme ve vodní lázni mléčnou čokoládu, mléko a máslo.
  6. Vychladlý korpus rozřízneme na poloviny. První polovinu namažeme krémem a polijeme polevou. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, natřeme zbytek krému a polijeme zbytkem polevy. Dáme vychladit do lednice.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář