Dvojitý monte řez s lahodnou mléčnou čokoládou

Recept Dvojitý monte řez s lahodnou mléčnou čokoládou

Přidal: Lacusin, 13.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Určitě znáte monte řezy, které před pár lety byly hitem internetového pečení. Já jsem zkusila nový, zahraniční recept, který jsem propracovala do mé dokonalosti a byl z toho opravdu skvělý, sladký dezert pro děti. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Lacusin, 13.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus:

6 ksvejce
6 lžickrystálový cukr
6 lžichladká mouka
1 ksprášek do pečiva
4 lžícekakao
6 lžicteplá voda

Krém:

1 lmléko
100 gškrob
60 gkrystálový cukr
100 gbílá čokoláda
200 gmáslo

Poleva:

200 gmléčná čokoláda
5 lžicmléko
150 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky si oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme vodu a krátce zašleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C cca 10 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí.
  3. Na krém smícháme 200 ml mléka, škrob a cukr. 800 ml mléka dáme vařit. Vmícháme mléko se škrobem a cukrem a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme bílou čokoládu.
  4. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme vychlazenou směs s bílou čokoládou.
  5. Na polevu rozpustíme ve vodní lázni mléčnou čokoládu, mléko a máslo.
  6. Vychladlý korpus rozřízneme na poloviny. První polovinu namažeme krémem a polijeme polevou. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, natřeme zbytek krému a polijeme zbytkem polevy. Dáme vychladit do lednice.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit