Dvoubarevná masová roláda se slaninou

Přidal: NejLucka, 5.10.2015
Kategorie: Hovězí maso, Vepřové maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduchá masová roláda, do které si můžete přidat libovolné suroviny, které vám nejvíce chutnají.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 5.10.2015
Kategorie: Hovězí maso, Vepřové maso, Maso, Oběd
SUROVINY
Budeme potřebovat:
mleté vepřové nebo hovězí maso
cibule
vajíčka
koření podle chuti (sůl, pepř, mletá paprika, ...)
Dále budeme potřebovat:
tvrdý sýr
chléb namočený do mléka
petrželka
vajíčka
cibule
rostlinný olej
červená mletá paprika
sůl, pepř
slanina na obalení
- Mleté maso v misce smícháme s vajíčkem, kořením podle vlastní chuti. Přidáme vidličkou rozšlehané vajíčko a důkladně promícháme.
- V druhé misce smícháme chléb, který jsme předem namočili do mléka, natvrdo uvařená vejce (jedno necháme syrové, aby se hmota dokonale spojila), nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jsme osmažili na rozpáleném oleji, na kostičky nakrájený tvrdý sýr (můžete ho nastrouhat na hrubém struhadle), osolíme, opepříme podle chuti. Hmotu navrstvíme na "masový obdélník" a pěkně uhladíme.
- Opatrně pomocí alobalu srolujeme a uložíme do formy, kterou jsme vystlali pečícím papírem. Na vrch uložíme plátky slaniny a dáme zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU