NejRecept.cz Dezerty Bábovky Dvoubarevná šlehačková bábovka na plechu
Dvoubarevná šlehačková bábovka na plechu
Recept Dvoubarevná šlehačková bábovka na plechu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Pokud máte rádi bábovku, určitě si oblíbíte i tuto verzi jemného koláčku s jahodami. Dá se říci, že je to bábovka na plechu. Měla jsem ještě v mrazničce zásoby (ovoce, jahody) z minulého roku, ale klidně můžete použít i čerstvé ovoce a klidně i více. Já jsem víc neměla, tak jsem dala jen tolik, jak vidíte na fotce. Samozřejmě, pak to bude více šťavnaté. Na vrch bych už nedoporučovala jiné než moučkový cukr. Žádnou čokoládová polevu nebo karamelový dressing, takto je to senzační. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   3.5.2016

Dvoubarevná šlehačková bábovka na plechu

Pokud máte rádi bábovku, určitě si oblíbíte i tuto verzi jemného koláčku s jahodami. Dá se říci, že je to bábovka na plechu. Měla jsem ještě v mrazničce zásoby (ovoce, jahody) z minulého roku, ale klidně můžete použít i čerstvé ovoce a klidně i více. Já jsem víc neměla, tak jsem dala jen tolik, jak vidíte na fotce. Samozřejmě, pak to bude více šťavnaté. Na vrch bych už nedoporučovala jiné než moučkový cukr. Žádnou čokoládová polevu nebo karamelový dressing, takto je to senzační. Autor: Mineralka

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 ml
smetana ke šlehání
4 ks
vajec
250 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
300 g
polohrubá mouka
2 lžičky
prášku do pečiva
šitpka
sůl
2 lžíce
kakaa
150 g
jahody
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravíme si plech o velikosti 30 x 25 cm, dno pořádně vymažeme olejem a vysypeme moukou.
  2. Jahody nakrájíme na malé kousky nebo dáte celé.
  3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. V druhé misce vyšleháme vajíčka s cukrem a vanilkou do pěny, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli a jemně vařečkou promícháme. Nakonec zlehka přimícháme vyšlehanou šlehačku.
  4. Polovinu těsta obarvíme kakaem a můžeme vrstvit. Na dno nalijeme tmavé těsto, poklademe nakrájené jahody a na vrch nalijeme světlé těsto. Pečeme do zlata - zkoušíme špejlí, zda je těsto upečené (30 - 45 minut).
  5. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Alena Kohoutová    ·   22.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

dnes jsem pekla: dala jsem hoodně černého rybízu a skoro o polovinu cukru méně oproti receptu a je fakt výborná. žadná suchá bábovka/ buchta. ta šlehačka dělá svoje

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář