Dvoubarevné výborné croissanty

Recept Dvoubarevné výborné croissanty

Přidal: , 23.10.2017

Kategorie: Moučníky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Croissanty jsou jemné, křehké a dlouho vydrží měkké. Jsou sladké a neodolá jim žádný mlsoun. Jsou výborné a potěšíte jimi návštěvu či svou rodinku. Autor: Janka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.10.2017

Kategorie: Moučníky, Pečivo

SUROVINY

Těsto:

3,5 dclmléko
1 ksdroždí
3 PLkrystalový cukr
600 ghladká mouka
1 dclolej
3 PLkakao
3 PLmléko

Vrch:

olej
krystalový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin (kromě kakaa a 3 PL mléka) vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na polovinu. Do jedné z polovin přidáme kakao a mléko (Kakao rozmícháme v mléce) a zapracujeme.
  2. Těsto rozdělíme na tři bílé a tři kakaové kulky. Vyválíme si jednu bílou a jednu kakaovou kulku a uložíme je na sebe (bílá je dole, kakaová nahoře).
  3. Vyválené těsto ve tvaru kruhu rozřízneme na 16 ks. Postupně každý kousek srolujeme do tvaru croissantů.
  4. Croissanty uložíme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě (200 stupňů). Po upečení potřeme každý croissant krystalovým cukrem smíchaný s olejem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit