NejRecept.cz Dezerty Moučníky Dvoubarevný kokosový řez
Dvoubarevný kokosový řez
Recept Dvoubarevný kokosový řez
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pokud máte rádi kokosové zákusky jako já, tak určitě nepřehlédněte ani tento recept. Je tak jednoduchý, že asi jednodušší koláček jsem ještě nedělala. Trvalo mi to celé asi půl hodinu i s umytím nádobí, takže jsem ho určitě nedělala naposled. I když se k vám chystá návštěva, tak vše stíháte :) Není přeslazený jako ostatní zákusky, které jsem vyzkoušela, proto ho radím mezi mé oblíbené. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   9.11.2014

Dvoubarevný kokosový řez

Pokud máte rádi kokosové zákusky jako já, tak určitě nepřehlédněte ani tento recept. Je tak jednoduchý, že asi jednodušší koláček jsem ještě nedělala. Trvalo mi to celé asi půl hodinu i s umytím nádobí, takže jsem ho určitě nedělala naposled. I když se k vám chystá návštěva, tak vše stíháte :) Není přeslazený jako ostatní zákusky, které jsem vyzkoušela, proto ho radím mezi mé oblíbené. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
žloutky
8 lžic
kr. cukr
100 ml
mléko
100 ml
olej
12 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakao
1 lžička
instantní kávy
4 ks
bílky

Krém:

100 g
kokos
2 lžíce
hladká mouka
1/2 l
mléko
8 lžic
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Poleva:

100 g
hořká čokoláda
50 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s kr. i vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky si vyšleháme v druhé misce na tuhý sníh a jemně je přimícháme k rozšlehaným žloutkům.
  2. Tuto směs si rozdělíme na 2 části. Do jedné přidáme kakao a instantní kávu, kterou jsme si rozrobili v trošce vřící vody. Tyto směsi si dáme péci do trouby (každou směs v jiném pekáči) při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.
  3. Mouku si smícháme s cukrem a studeným mlékem a dáme vařit. Přidáme vanilkový cukr a nakonec i kokos. Necháme hmotu vychladnout a navrstvíme ji na kakaový korpus. Přikryjeme druhým (bílým) plátem těsta.
  4. Nakonec si připravíme polevu. Hořkou čokoládu si nad párou rozpustíme a když ji máme rozpuštěnou, odstavíme. Následně přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme.
  5. Necháme ztuhnout. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty