Dýňové noky se špenátem

Dýňové noky se špenátem. Autor: sonizna

Přidal:, 8.10.2015
Kategorie: Noky, Oběd, Přílohy
Recept Dýňové noky se špenátem

Suroviny

Na noky:
630 gdýně
240 ghladká mouka
2 ksvejce
3 špetkymuškátový oříšek
Na špenát:
1 kscibule
200 guzené maso
500 gšpenát mražený
1 lžíceolej slunečnicový
Na dochucení:
1 lžičkasůl
1/4 lžičkypepř
100 gbalkánský sýr

Postup přípravy

  1. Dýni uvaříme a rozmixujeme dohladka.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Smícháme ji s moukou, vejcem a muškátovým oříškem.
  3. Vypracujeme hladkou hmotu, z které ukrajujeme kousky a na pomoučeném válu z nich vytvoříme válečky. Tyto válečky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Tyto kousky rozplácneme vidličkou a vaříme je 2-5 minut v osolené vodě.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na oleji. Přidáme maso nakrájené na čtverečky. Smažíme tak pět minut.
  5. Poté přidáme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Dýňové nočky podáváme se špenátem posypané strouhaným nebo nadrobeným balkánským sýrem.